BIST 9.872
DOLAR 32,54
EURO 34,95
ALTIN 2.456,75
HABER /  GÜNCEL

Beşiktaş ilk kez AKPye bu kadar yakın

Yerel seçimlerde bakanlar da sahada. Bu kez başmüzakereci Egemen Bağış, Beşiktaş'da adaylarına arka çıktı.

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, 29 Mart yerel seçim çalışmaları çerçevesinde Beşiktaş'ta esnaf ziyaretleri yaptı.

Ziyaretlerine Arnavutköy'den başlayan Bağış yaptığı konuşmada, Beşiktaş halkının ''şov değil hizmet istediğini'' belirterek, Beşiktaşlılar'ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve merkezi hükümetle iyi geçinen bir belediye başkanı aradığını söyledi.

''Beşiktaş Belediyesi, AK Parti'ye hiç bu kadar yakın olmamıştı'' diyen Bağış, anketlere göre CHP'nin adayı İsmail Ünal ile partisinin adayı Sibel Çarmıklı arasında çok az bir fark kaldığını, ''iyi çalışırlarsa'' seçimi kazanacaklarını savundu.

Egemen Bağış, daha sonra Ayastrati Arnavutköy Rum Ortodoks Kilisesi'ne gitti. Fener Rum Patrikhanesi Basın Sözcüsü Dositeos'tan bilgi alan Bağış, kilise vakfını da ziyaret etti.

Basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Bağış, seçim dönemine girildiğini anımsatarak, yüz yıllardır birlikte yaşanılan Rumlar'ın kilisesini ziyaret etmenin kendileri için görev olduğunu belirtti.

Bağış, kilise yöneticilerine yapılacakları anlatıp seçimlerde destek istediklerini söyledi.

Beşiktaş Belediye Başkan Adayı Sibel Çarmıklı ile Boğaziçi Arnavutköylüler Derneğini de ziyaret eden Bağış, dernek başkanı Mahmut Çelebi ve dernek yöneticileriyle bir süre görüştü.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, daha sonra Ortaköy'deki Etz Ahayim Musevi Sinagogu'nu da ziyaret etti. Türk Musevi Cemaati Başkanı Silvyo Ovadyo ve cemaat temsilcileriyle bir araya gelen Bağış, ziyaretin ardından gazetecilere seçimlerde Musevi cemaatinden de destek istediklerini söyledi.