BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.307,34
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Samsun'da mermer işçisinin mezar taşlı 'Evde kal' çağrısı

SAMSUN'da mermer işçiliği yaparak geçimini sağlayan Tarık Gündüz, mezar taşını kullanarak bölgedeki vatandaşa 'Evde kal' çağrısında bulundu. Mezar taşı, görenler tarafından büyük ilgi çekti.

Abone ol

Samsun'un Çarşamba ilçesinde 15 yıldır mermer işiyle uğraşan Tarık Gündüz, koronavirüs önlemleri kapsamında yapılan 'evde kal' çağrılarına uyulmadığı zaman yaşanabilecek olumsuzluklara, mesleğiyle dikkat çekmek istedi.

Gündüz, atölyesinde ürettiği mermer mezar başlığına, 'evde kalın, bize iş çıkarmayın' yazdı. Yazının yer aldığı mezar başlığını atölye önünde görenler ise şaşkınlık yaşadı. Bazı kişiler, fotoğrafladıkları mezar taşını sosyal medya hesaplarında paylaşıp, 'evde kal' çağrısında bulundu.

"Aslında bu olayın gerçek yüzü"

Durumla ilgili Tarık Gündüz, uyarıların dikkate alınmasının hayat kurtaracağını söyledi. Herkesin kurallara uyması gerektiğini belirten Gündüz, "Vatandaşlarımızın ‘evde kal’ çağrısına uyması gerekiyor. Eğer kurallara uymazlarsa sonu ölüm olacak, biz de buna dikkat çekmek istedik. Mezar taşına ‘evde kal’ yazdık. Aslında bu olayın gerçek yüzü. ‘Evde kal’ çağrısına uyulmadığı takdirde önce hastane sonra cami ve en son da mezar taşı var. Kurallara uyulmadığı zaman olacak budur, biz de gerçeği göstermek istedik. Amacımız ‘evde kal’ çağrısına dikkat çekmektir” diye konuştu.