BIST 10.159
DOLAR 32,19
EURO 35,09
ALTIN 2.464,13
HABER /  GÜNCEL

Saldırıda canlı yayın kazaları

Danıştay'a saldırı olayını televizyonlardan öğrenen üye yakınları gözyaşları içinde hastaneye koştu.

Abone ol

'Aceleci' TV'lerin yanlış ölüm haberi aileleri yıktı

Danıştay'da saldırıya uğrayan üyelerin, olayı televizyonlardan öğrenen yakınları gözyaşları içinde hastaneye koştu.



Danıştay'daki silahlı saldırı, televizyon ve radyolarda 'canlı yayın kazaları'na yol açtı. Saldırıda yaralanan 2. Daire Başkanı Mustafa Birden 45 dakika boyunca 'hayatını kaybetti' diye duyuruldu. Anadolu Ajansı da sabah ilk haberlerinde, öğleden sonra ölen üyelerden Mustafa Yücel Özbilgin'in öldüğünü yazdı. Ajans doğru bilgiye bir saat sonra ulaşabildi.
Türkiye dün silahlı saldırı haberini saat 10.30 civarında haber kanallarındaki alt yazıyla öğrendi. Daha sonra olay yerindeki muhabirlerine telefonla bağlanan televizyon ve radyolar, saldırıda Birden'in öldüğünü ilan etti. Ayrıca bir yaralının daha ölmüş olduğunun sanıldığı belirtildi.
Yetkili ağızdan ilk açıklama ise saat 11.15'te Ankara Valisi Kemal Önal'dan geldi: Ölen yok. Yarım saat sonra da Hacettepe Üniversiteleri Genel Direktörü Prof. Dr. Uğur Erdener yaralıların durumu ve sayısını açıkladı.
Haberlerini teyit etmeden vermemesi gereken, devletin haber ajansı Anadolu Ajansı'nın ilk haberlerinde de saldırıda 'bir ölü' olduğu yer aldı. Saat 10.30'daki ilk haberde bir ölü, beş yaralı bulunduğu, Birden'in durumunun ağır olduğu bilgisi yer aldı. 10.48'deki ikinci haberde Özbilgen'in öldüğü, dört yaralı olduğu belirtildi. Ajans saat 11.28'de gerçeğe ulaştı ve Adalet Bakanı'nın açıklaması üzerine saldırıda ölen olmadığını duyurdu