BIST 10.164
DOLAR 32,31
EURO 35,00
ALTIN 2.453,90
HABER /  GÜNCEL

AKPde yalnız bir kadın

Bir milletvekilinin eşini dövmesini 'aile içi' diye geçiştiren AKP, mağdur eşi yalnız bıraktı.

Abone ol Esma Ürün, AKP'li eşini polise şikâyet etmişti.

Bir milletvekilinin eşini dövmesini 'aile içi' diye geçiştiren AKP, mağdur eşi yalnız bıraktı. Esma Ürün'ü ne kadın kolları ne Emine Erdoğan aradı

Eşi Esma Ürün'ü döven Konya Milletvekili Halil Ürün hakkında, disiplin sürecini işletmeye gerek görmeyen AKP dayak yiyen eşi de yalnız bıraktı. Esma Ürün'ü ne parti yönetimi, ne kadın milletvekileri ve ne de tanıştıkları halde Başbakan Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan aradı. Ürün'ün dayak olayından önce eşi tarafından aldatıldığını Emine Erdoğan'la görüşerek ilettiği, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da mektup gönderdiği ortaya çıktı.
AKP tüzüğüne göre, insan hakkı ihlalleri partiden kesin ihraç gerektiren bir disiplin suçu. Ama AKP, Esma Ürün'ün eşi hakkında şikâyetini geri çektiğini ve olayın 'aile içinde üzücü bir olay' olduğunu belirterek milletvekili Ürün hakkında disiplin sürecini işletmemişti.
Şiddet olayının basına yansımasının hemen ardından AKP Genel Başkan Yardımcısı Akif Gülle'yle grup başkanvekili Salih Kapusuz, Halil Ürün'ü arayarak konuyla ilgili bilgi almıştı. Ancak parti yöneticileri Esma Ürün'ü, ne bilgi almak ne de geçmiş olsun demek için aradı. Görüşme girişiminde de bulunmadı.
Dayağa tepki gösteren AKP'li kadın milletvekilleri demeç vermekle yetindi. Vekiller tepki ve desteklerini iletmek üzere Esma Ürün'le iletişim kurmadı. AKP Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar Göksel'le Kadın Kolları Başkanı Selma Kavaf'ın da görüşme girişiminde bulunmadıkları öğrenildi. Bu süreçte Ürün'ü sadece Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'yla yakın kadın arkadaşlarının aradığı anlaşıldı.

Başbakan'a mektup yazmış
Esma Ürün, tanışıklığı olmasına karşın Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından da aranmadı. Erdoğan'ın 'geçmiş olsun' demek için bile telefon açmadığı öğrenilirken, bu durumun Esma Ürün'ü üzdüğü ve bir anlam veremediği öğrenildi.
Esma Ürün'ün daha önce 35 yıllık eşinin kendisini aldattığını Emine Erdoğan'a anlattığı öğrenildi. Emine Erdoğan'la görüşen Ürün, Başbakan ve eşinin partisinin lideri Tayyip Erdoğan'a da bu konuda bir şikâyet mektubu gönderdi. Ancak Ürün, Erdoğan ve eşinden kesin ve sorunu çözücü herhangi bir yanıt alamadı.

NAZİF İFLAZOĞLU

Radikal