BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Sağlamın Marsilya formulü

Sağlam, Devler Ligi için temkinli: Gruptan çıkmak için en az 8-9 puan almalıyız

Abone ol

“Gruptan çıkmak için en az 8-9 puan almalıyız. Bunun altı yetmeyebilir. İlk maçta Marsilya’yı devirmek istiyoruz.”

Beşiktaş'ta teknik direktör Ertuğrul Sağlam’ı, Şampiyonlar Ligi heyecanı iyice sarmaya başladı. Önümüzdeki cumartesi günü oynanacak Ankaraspor maçının ardından, Devler Ligi’nde grubundaki ilk karşılaşması olan Marsilya mücadelesi için Fransa’ya gidecek siyah-beyazlılarda Sağlam, gruptan çıkmak için en az 8 veya 9 puan almaları gerektiğini açıkladı. Sağlam, izlediği Marsilya’yı mercek altına aldıklarını belirterek “Kamuoyunda Marsilya’yı hafife aldığımıza dair söylentiler çıktı. Her ne kadar Marsilya ligde iyi olmasa da, yine de Marsilya’dır. Sağda Ziani, solda Nasri, kanatları çok etkili kullanan oyuncular. İleride Niang ve Cisse çok etkili isimler” diye konuştu.

Genç hoca, Marsilya’nın oyun anlayışının kendilerine son derece yakın olduğunu da vurgulayarak, şöyle devam etti: “Sahada öncelikle 4-4-2 ve zaman zaman da tek forvetle mücadele ediyorlar. Genelde hücumu düşünen bir ekip.

‘DİATTA OYNAYABİLİR’

Onlar da bizim gibi gruba iyi bir başlangıç yapmak istiyor. Seyircilerinin de desteğiyle ilk karşılaşma son derece zor geçecek. Özellikle onların kanatlarını kontrol edersek sonuca gidebiliriz. Ne olursa olsun ben, bu mücadele öncesi takımımdan çok ümitliyim. Ancak bir kez daha tekrarlamakta fayda var. 8-9 puanla bu gruptan en kötü ihtimalle 2. olarak bir üst tura yükseliriz.” Ertuğrul Sağlam, Senegal Milli Takımı’ndan dönecek olan Diatta’nın son durumuna göre Ankaraspor maçında oynayıp oynamayacağına karar vereceğini ve savunmada kim iyiyse onu görevlendireceğini de sözlerine ekledi.