BIST 10.277
DOLAR 32,36
EURO 34,90
ALTIN 2.386,29
HABER /  SPOR

Zicosilin geliyor

Büyük eleştiriler alan Arthur Zico, F.Bahçe’de yeni sistem değişikliğine gidiyor.

Abone ol

Son dönemde büyük eleştiriler alan Arthur Zico, F.Bahçe’de yeni sistem değişikliğine gidiyor. UEFA’nın düzenlediği ’elit antrenörler’seminerinden dönen Brezilyalı hoca dün takımına üçlü savunma ve çift forvetten oluşan 3-4-1-2 sistemini uyguladı. As takım yeni sistemle oynadığı maçı PAF takım karşısında 5-0 kazandı. Zico’nun Volkan Babacan - Önder, Lugano, Yasin - Ali Bilgin, Kemal, Gürhan, Roberto Carlos - Alex - Semih ve Kezman’dan oluşturduğu ilk 11, 35’er dakikalık iki devre halinde oynanan antrenman maçında PAF’ları Alex, Kezman (2), Gürhan ve Gökhan’ın golleriyle farklı geçti.

‘TAKIMIN LİDERİ LUGANO’

Zico'nun ikinci yarıda bazı değişiklikler yaptığı maçta sakatlıkları süren kaleciler Volkan Demirel ve Serdar, Tümer, Selçuk, Uğur, Appiah ve Deivid yer almadı. Roberto Carlos’un orta sahanın solunda oynadığı, Lugano’nun da defansın liderliğine soyunduğu yeni sistemde F.Bahçe’nin bol hücuma çıkması ve atak sonlandırmada başarılı olup 5 gol üretmesi dikkat çekti. Arthur Zico ise yaptığı açıklamalarla adeta ’Zicosilin’ gerçeğinin altını çizdi. Brezilyalı teknik direktör yeni sistemle ilgili şöyle konuştu: “Üçlü savunmadan oluşan takım dizilişinde Lugano’ya arkadaşlarını yönlendirebilecek bir pozisyon verdik. O zaten önceki takımında da bu şekilde oynuyordu. Oyuncularımıza farklı taktikler uygulayabileceğimizi göstermek istedik. Çünkü her rakibe karşı farklı bir taktik uygulamamız gerekebilir. Oyuncularımız her türlü dizilişe hazır olmalılar. Maçlarda yaptırmayacağım hiçbir taktiği antrenmanlarda denetmen. Futbolcu antrenmanda yapmadığı bir şeyi maçta isterseniz bocalama yaşayabilir. Performansı olumsuz etkilenir. Burada uyguladığınızı maçta istemelisiniz. Önümüzdeki maçlarda bu dizilişle sahaya çıkabiliriz.”

‘SAYGI DUYUYORLAR’

Lige verilen aranın kendileri için iyi olduğunu ve bu durumun sakatlığı bulunan 5 oyuncuya yaradığını belirten Zico, katıldığı 9. UEFA Elit Antrenörler Forumu hakkında da şunları söyledi: “Benim için orada bulunmak gurur vericiydi. Futbolu nasıl izlenilebilir kılabiliriz, bu konu hakkında konuştuk. Futbolun önde gelenleri ile orada beraber olma fırsatı buldum. Şampiyonluğumuz ve Şampiyonlar Ligi’ne katıldığımız için bizi kutladılar. F.Bahçe’yi ve futbolcularımızı tanıyorlar. Bize büyük saygı duyuyorlar.”