BIST 10.277
DOLAR 32,30
EURO 34,80
ALTIN 2.401,97
HABER /  POLİTİKA

Sarıgül İnönüden özür diledi

Baykal'ın hala koluktan kalkmadığını söyleyen Sarıgül, "El insaf" dedi ve;

Abone ol

Kendilerini ''Demokratik CHP Hareketi'' olarak nitelendiren ve ''Parola; 999. Hedef; İktidar'' sloganıyla hareket eden CHP'li muhalifler, CHP genel merkezi önünde toplantı yaptılar.

Burada otobüsün üzerinden meydandakilere seslenen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP'nin, ülkenin hiç bir karar mekanizmasında olmadığını savunarak, ''Kuruluş yıldönümümüzü böyle mi kutlayacaktık? Bunu hak etmiyoruz ve içimize sindiremiyoruz'' dedi.

BÖYLE GELMİŞ BÖYLE GİTMEYECEK

Konuşmasına ''Ama böyle gelmiş böyle gitmeyecek'' sözleriyle devam eden Sarıgül, meydanlarda toplananların Türkiye'nin her ilinden geldiklerini ve ''CHP'yi Hak'la ve halkla buluşturacaklarını'' kaydetti.

Bu hareketin kişisel bir hareket olmadığını, CHP'yi yeniden Türkiye'nin umudu yapacaklarını belirten Sarıgül, Erdal İnönü, Murat Karayalçın, Hikmet Çetin ve Altan Öymen'e çağrı yaparak partiye dönmelerini istedi. Artık sabırlarının kalmadığını, CHP'nin bugünkü yönetiminin, birisi baraj altı olmak üzere 7 seçim mağlubiyeti yaşadığını savunan Sarıgül, ''Hala orada oturmaya devam ediyorlar. El insaf diyorum'' diye konuştu.

BAYKAL İSTİFA SLOGANLARI

Meydandakilerin ''Baykal istifa'' sloganlarına, ''Bu güce dayanamaz, mutlaka gidecek'', ''Baykal nerede, Sarıgül burada'' sloganlarına ise ''Kaçıyor'' şeklinde karşılık veren Sarıgül, Baykal'ın laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti'ni değil ''kendi iktidarını koruduğunu'' savundu. Sarıgül, ''Artık gitme vakti geldi'' dedi.

ÇAREYİ DEMOKRASİDE ARAYACAĞIZ

Partiyi halkla yeniden buluşturacaklarını, kurumların arkasına sığınmadan partiyi statükocu yapıdan kurtaracaklarını, partiyi gençleştireceklerini, liderlik sultasına son vereceklerini, partinin önüne iktidar hedefi koyacaklarını, ulusal değerler üzerinden politika yapmayacaklarını belirten Sarıgül, ''Çareyi kurumlarda değil halkta ve demokraside arayacağız'' diye konuştu. CHP yönetiminin iktidardan korktuğunu ileri süren Sarıgül, tüm Türkiye'yi ''Bismillah'' diyerek kucaklayacaklarını, ''sosyal demokratların karamsarlığına son verecekleri'' söyledi.

TÜRKİYE İÇİN İKTİDAR YÜRÜYÜŞÜ

''Bu, parti içi iktidar değil, Türkiye için iktidar yürüyüşüdür'' diyen Sarıgül, CHP yönetimine ''Artık gereğini yapın ve partiyi gençlere bırakın'' diye seslendi. ''Muhalefete razı olarak koltuklarını korumaya çalışanların, ülkenin geleceği olamayacaklarını'' savunan Sarıgül, Baykal ile şahsi bir meselesinin olmadığını, beraber uzun yıllar politika yaptıklarını kaydetti. Baykal-İnönü yarışında bütün enerjisini Baykal'dan yana kullandığını ifade eden Sarıgül, ''Bunun için İnönü'den özür dilerim'' dedi.

İKTİDAR OLMAZSAM GÖREVİ BIRAKACAĞIM

Sarıgül, genel başkan olması halinde yapılacak ilk seçimde iktidar olamazsa bu görevi bırakacağını söyledi. ''Bu beyefendinin sayesinde AK Parti yüzde 47 oy aldı'' diyen Sarıgül, ilk seçimlerde AK Parti'ye oy verenlerin de gönlünü kazanacaklarını ileri sürdü. Çelenk bırakılmasının ardından Sarıgül ve meydandakiler, genel merkez önünden ayrıldılar.