BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,78
ALTIN 2.399,11
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Erdoğanı lider yapan ne?

Erdoğan nasıl lider oldu? Erdoğan'ı liderliğe götüren özellikler neler? İşte cevabı;

Abone ol

Gazeteci-yazar Fatih Bayhan, ''Recep Tayyip Erdoğan'ın Liderlik Şifreleri'' adlı kitabında, Başbakan Erdoğan'ı liderliğe götüren özelliklerini sıralıyor.

Recep Tayyip Erdoğan'ın Liderlik Şifreleri, kitapçı raflarında yerini aldı.

Bayhan, yaptığı açıklamada, ''olgun bir demokratik süreç için henüz genç sayılan Türkiye tarihine, pek çok siyasi önderin sığdırıldığını'' belirterek, ''Kitabımda, Başbakan Erdoğan'ın il başkanlığından başlayarak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, ardından kurduğu siyasi hareketi ve Başbakanlığa yükselişine kadar yaşanan süreci incelemeye çalıştım'' dedi.

''Tarafsız bir gözle incelenerek, siyasete meraklı ve siyasette başarılı olmak isteyenlere model olabilecek uygulamaların irdelendiği eserinde, Başbakan Erdoğan'ı başarıya götüren nedenleri tek tek sıraladığını'' ifade eden Bayhan, ''Erdoğan'ın yönetim tarzının incelenmesi gerektiğini düşünüyorum. Zira siyasette başarının tesadüflere yer bırakmayacak kadar çalışma gerektirdiğini biliyorum'' diye konuştu.

Fatih Bayhan, bu eseriyle ''Halkıyla açık ve şeffaf iletişim kuran bir liderin gizlediği, örttüğü şeyleri deşifre etmek yerine, görülen ama belki fark edilmeyen, yaşanan ama belki hissedilmeyen noktaları gün yüzüne çıkartmayı amaçladığını'' anlattı.

SAMİMİYET, ÇALIŞKANLIK, VEFALILIK, İYİ YÖNETİCİLİK...

Bayhan'ın 4 bölümden oluşan kitabının üçüncü bölümünde yer alan ''Liderlik Şifreleri'', ''samimiyet, çalışkanlık, vefalılık, iyi yöneticilik, kararlılık, ilkelilik, cesaret, halk adamlığı, teşkilatçılık, mütevazılık, programlılık, vizyon sahibi olma, zamanı iyi kullanma ve benzeri'' sıfatlar şeklinde sıralanıyor.