BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,73
ALTIN 2.402,52
HABER /  GÜNCEL

Saçaklardaki tehlikeye dikkat

Derecelerin sıfırın altını gösterdiği İstanbul’da saçaklardaki buz kütleleri tehlike oluşturuyor.

Abone ol

Sokaklardaki buzlar vatandaş ve belediye görevlileri tarafından kırılıyor. Kar yağışının aralıklarla devam ettiği İstanbul’da sıcaklığın sıfırın altına düşmesiyle birlikte süs havuzları buz tuttu.

Yoğun kar yağışının ardından gündüz eriyen karın suya dönüşmesiyle soğuk hava nedeniyle bazı cadde ve sokaklardaki saçaklarda buzlanmalar meydana geldi. Doğu Anadolu Bölgesi'nde görmeye alışık olduğumuz ve yüksekliği bir metreye varan buzlar, yoldan geçmekte olan vatandaşlar için tehlike oluşturuyor. Buzların düşüp vatandaşları yaralamaması için de vatandaşlar ve görevlileri sopalarla kütleleri kırmaya çalışıyor.

İş yerinin üstündeki buzları temizleyen Osman Yıldız da saçakları temizleyen esnaflardan biri. Buzların erimeye başladığını ve tehlike oluşturduğunu aktaran Yıldız, buzları düşmeden kırdığını söyledi.

HAVUZLAR BUZ TUTTU

Beyaz örtü İstanbul’da hayatı pek çok açıdan olumsuz yönde etkiledi. Kayganlaşan zemin nedeniyle dün çok sayıda maddi hasarlı ve yaralamalı kaza meydana geldi. Araçlar yollarda kaldı. Bunun yanı sıra İstanbul’da karın keyfini çıkaranlar da vardı. İstanbul’u üzerine beyaz bir örtü serilmiş bir vaziyette görmek isteyenler park ve bahçelerin yolunu tuttu. Beşiktaş’taki Yıldız Parkı da en çok ziyaret edilen yerler arasında. İçinde pek çok hayvanı barındıran parktaki süs havuzunun büyük bir kısmı soğuk hava nedeniyle dondu. Havuzdaki ördekler buz tutan gölde yüzdü. Vatandaşlar da bu eşsiz manzara karşısında bol bol fotoğraf çektirdi.

Fotoğraf çekmek için Pendik’ten Yıldız Parkı’na geldiğini ifade eden Süleyman Kahya, İstanbul’da kartpostallık bir havanın bulunduğuna dikkat çekti.

VATANDAŞ’TAN BUZ PATENİ PİSTİ ÖNERİSİ

“Hava soğuk ama doğa ile iç içe olmak için ormana geliyorum.” diyen Semra Atakan da, “Burada, ördekler, orman ve tabiat var. 100 yıllık bir ortam burası. Havuz çok güzel.” dedi. Taksim’de gezi parkında yapılması planlanan buz pateni pistinin buz tutmuş havuza yapılabileceğini aktaran Atakan, “Vatandaş olarak öneriyorum. Orada 80-100 yıllık ağaçları kesene kadar burada hazır buz pateni pisti var.” şeklinde konuştu.

havuz.jpg