BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Hırsızlar telefonda polise yalvardı

Diyarbakır'da can derdine düyen iki küçük hırsız, son çare olarak telefonla polisi arayarak yardım istedi

Abone ol

Diyarbakır'da hırsızlık yapmak için girdikleri evde fark edilen ve mahalle sakinleri tarafından fark edilip linç edilmek istenen hırsızlar, öfkeli kalabalığın elinden kurtulmak için kendilerini girdikleri daireye kilitledi.

Kaçamayacaklarını anlayan 14 yaşındaki M.D., ile 21 yaşındaki H.E., cep telefonu ile polisi arayıp, "Biz bir eve hırsızlık için girdik, mahalle toplanmış kapıdalar bizi linç edecekler bizi kurtarın" diye yardım istemesi üzerine olay yerine giden polis 2 zanlıyı alıp emniyete götürdü.

Olay merkez Bağlar İlçesi Kaynartepe Mahallesi'nde dün saat 20.00 sıralarında yaşandı. İnşaat işçisi Mehmet Demiralp, eşi Leyla Demiralp ve eşinin kız kardeşi Şükran Özer ile birlikte komşusunu ziyarete gitmek için evlerinden ayrıldı. İddiaya göre Demiralp çiftinin ayrılmasının ardından binaya hırsızlık amacıyla giren M.D., ile H.E., demir kapının kilidini kırarak, Demiralp'lerin dairesine girdi. Bir süre sonra Mehmet Demiralp'in kardeşi eve hırsızların girdiğini fark edip mahalle kahvesine giderek, durumu anlattı. Kahvede bulunanlar da hemen eve binaya gelerek, içeriyi girip hırsızları linç etmek istedi.

Bu sırada büyük panik yaşayan hırsızlar, pencereden kaçmak istedi, ancak dışarıda bulunan öfkeli kalabalığı görünce evin kapı ve pencerelerini sıkı şekilde kapatıp kendilerini daireye kilitledi. Dışarıdakiler içeriye girmeye çalışırken, linç edileceklerini anlayan hırsızlardan biri 155 Polis İmdat hattını cep telefonu ile arayarak, Biz bir eve hırsızlık için girdik, mahalle toplanmış kapıdalar bizi linç edecekler bizi kurtarın yardım istedi. Hırsızın verdiği adres üzerine olay yerine sevk edilen polis ekipleri, çevredeki öfkeli kalabalığı uzaklaştırdıktan sonra 2 hırsızlık zanlısını alarak güvenli bir şekilde emniyete götürdü.

Komşuya misafirliğe gittiği sırada hırsızların eve girdiğini anlatan Şükran Özer, Biz komşuya oturmaya gittiğimiz sırada hırsızlar kapının kilidini kırıp içeri girmişler. Sonra kardeşim eve gelince kilidin kırıldığını görmüş hırsızların evde olduğunu fark etmiş. Aşağıdaki kahvede oturanlara haber vermiş. Burada kalabalık toplandı onlara dışarı çıkmalarını söyledi. Ama hırsızlar kapıyı üzerlerine kilitleyip polisi arayıp yardım istemiş. Polisler gelip hırsızları evden çıkardı. Mahalle halkı burada bekliyordu. Eğer çıksaydılar onları linç edeceklerdi. Benim nişan yüzüğüm ve 250 lira parayı almışlar. Evde camları kırıp her yeri dağıtmışlardı dedi.

Mahalle halkı tarafından linç edilmekten kurtulan hırsızlık zanlılarının poliste soruşturmaları sürdürülürken, ikisinin de daha önceden hırsızlık suçlarından poliste çok sayıda kayıtları bulunduğu belirtildi.