BIST 9.891
DOLAR 32,46
EURO 34,83
ALTIN 2.445,59
HABER /  GÜNCEL

Şivan Perver'den MHP'yi kızdıracak söz

Bahçeli ile Tatlıses arasındaki polemiğe Şivan Perver de katıldı. Perver, Erbil'den ünlü sanatçıya arka çıktı.

Abone ol

İNTERNETHABER (ÖZEL İÇERİK) - İbrahim Tatlıses’in “özlediğim barış yoluna hendek değil, köprü kurulması” mesajı MHP Genel Başkanı Bahçeli tarafından sert bir şekilde eleştirilmişti. Tatlıses'e destek ummadığı bir yerden geldi.

Kürt sanatçı Şivan Perver, "MHP Türklük sevdasından vazgeçsin" deyip Tatlıses'e arka çıktı.


DEVLET BAHÇELİ'DEN İBRAHİM TATLISES'E İMRALI ÇIKIŞI


MHP lideri Devlet Bahçeli, iktidarın İmralı görüşmelerine destek çıkan İbrahim Tatlıses'e partisinden grup toplantısından ağır sözler söylemişti.

(DEVAMINI OKU)

ibrahim-tatlises-devlet-bahçeli-imrali.jpg

İBRAHİM TATLISES İMRALI GÖRÜŞMELERİ İÇİN NE DEMİŞTİ?

Ünlü sanatçı İmralı ile yapılan görüşmelere destek çıkmıştı. "Özlediğim barış yoluna hendek değil, köprü kurulmasın" diyen sanatçı ses getiren sözlere imza atmıştı.

(DEVAMINI OKU)

Daha önce sanatçılar da elini taşın altına koymalı diyen Şivan Perwer, A Haber’de Şirin Sever’in sunduğu Jurnal programına Erbil’den bağlanarak İmralı ile yürütülen süreci, süreçte sanatçıların üzerine düşen sorumlulukları ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin İbrahim Tatlıses’e yönelik ağır sözlerini değerlendirdi.

TATLISES'İ ÇOK ELEŞTİRDİM AMA...

“Ben en çok İbrahim’i eleştirdim ama bu süreçte tüm sanatçıların İbrahim’i desteklemesi gerekiyor” diyen Perver, canlı yayında şunları söyledi;

-"İbrahim'in geldiği yerden ben de geliyorum. Urfalıdır benim hemşerimdir. Kürtçeyi de iyi biliyor. Ben diyordum ki İbrahim Türkçe de söyleyebilir Kürtçe de ama kendi toplumunun değerlerine de sahip çıksın diyordum. Bugün de İbrahim barış ve açılım konularında güzel şeyler söylüyorsa hala eski kafa taslağına sahip kişilerin saldırması çok ayıp oluyor bence."

MHP TÜRKÇÜ SEVDADAN VAZGEÇSİN

Şivan Perver'in canlı yayındaki bir diğer mesajı da MHP'ye yönelik oldu. Artık Türkçü düşüncenin değerini yitirdiğini öne süren sanatçı şunları söyledi;

"Artık doğruyu düşünmek lazım. Toleranslı düşünmek lazım. Yani insani düşünceye sahip olacaksın ya da Türkçü düşünçeye sahip... Artık Türkçü düşünce değerini kaybetmiştir ve olmaması gereken bir şeydir.  Farklı dillere, kültürlere değerlere karşı olmak gibi birşeydir.

Ben MHP'nin de böyle bir düşünceden vazgeçmesini dilerim. Bilhassa Türk halkının geleceği, Kürt halkının geleceği, barışın geleceği, demokrasinin geleceği için bunların bu sevdadan vazgeçmeleri gerekiyor. Yani Türkçü kafadan vazgeçmeleri gerekiyor. Biraz insani değerlere sahip çıkmalılar."

BU SÜREÇ İYİ BİTERSE SEVE SEVE GELİRİM

Uzun yıllardır Türkiye’den uzak olan, annesinin mezarını bile ziyaret edemediğini dile getiren Şivan Perwer, barış olursa Türkiye’ye dönebileceğini şu sözlerle anlattı;

"Ben 38 yıldır ülkemin dışındayım. Ben dışardayken annem öldü. Ben annemin mezarını bile daha ziyaret etmedim. Umarım başkasının durumu benim gibi olmasın. Elbette ülkeme gelmek isterim, orada hizmet vermek ne güzel olur. Fakat benim gelişim mesele böyle olduğu müddetçe bu bana da zarar verir. Geldiğim zaman benim sanat resmim güzel durmalı. Bu süreci beklememiz gerekiyor, bu süreç iyi sonuçlar verirse seve seve gelirim. "