BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,56
ALTIN 2.491,99
HABER /  GÜNCEL

Ağaoğlu'ndan canlı yayında samimi itiraf!

Ünlü işadamı Ali Ağaoğlu katıldığı canlı yayında bugünlere nasıl geldiğini anlatırken samimi açıklamalarda bulundu

Abone ol

"En büyük şansım böyle bir babanın oğlu olmak" diyen ünlü işadamı Ali Ağaoğlu, babasıyla yaşadığı çatışmanın iş hayatındaki büyük çıkışın başlangıcı olduğunu söyledi. Ali Ağoğlu o günleri canlı yayında anlattı.

Ali Ağaoğlu, Skytürk360 televizyonunda yayınlanan Üç Nokta programında, samimi açıklamalarda bulundu.

En büyük şansım böyle bir babanın oğlu olmak” diyen Ağaoğu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, babasının hem inşaat, hem de tüccarlık yaptığını söyledi.

1 KURUŞ DAHİ VERİRSEN OYARIM SENİ

Ağaoğlu, ilkokul 4. sınıftayken okuldan çıktıktan sonra babasının fırınına gidip buranın muhasebe hesaplarını tutarmış. Baba Ağaoğlu, 1970’lerde kablo fabrikası kurmuş. 1975’te babasının rahatsızlanması üzerine işin başına geçen Ali Ağaoğlu o günleri söyle anlatıyor:

İki sene işi ben idare ettim. Sonra babam iyileşti, ben işi öğrendim. 1997’de büyük araziler alıyorduk, parselleyip satıyorduk. Ben hep o işlere giriyordum. Babam istemiyordu ve sonra babamla kuşak çatışması yaşamaya başladık. Sonra babamdan ne aldıysam teslim ettim, tabii 5’e 10’a katlamıştım. Cebimdeki 25 kuruşu çıkardım, masanın üzerine koydum. Cebimde yemek yiyecek dahi para yoktu. İş yapma becerim var, çevrem var onlara güveniyordum. Bir arazi buldum, gideceğim kredi alacağım arazi alacağım sonra parselleyip satacağım. Bankaya gittim banka kesinlikle olmaz diyor. Babam o zaman önceden gidiyor bankaya ‘1 kuruş dahi verirsen oyarım seni’ diyor. Sevmediğinden değil tabii, geri dönsün ve tekrar beraber çalışalım diye. O çevrenin etrafının babamdan dolayı olduğunu hesaplayamadım. O zamanlar epey sıkıntı yaşadım. Ama babamın böyle yaptığını duyunca daha çok hırslandım ve işe daha çok sarıldım. Neticede bu noktalara geldim.”

BAŞBAKAN'I İKNA ETTİK BÜROKRATLARI İNANDIRAMADIK

1 Ocak 2013’ten sonra alınacak ruhsatlarda geçerli olmak üzere 150 metrekarenin altındaki konutların satışında arsa metrekare birim fiyatı 500 liraya kadar olanlar için yüzde 1, 500 lira ile bin lira arasında olanlar için yüzde 8, 1.000 lira ve üzerinde olan konutların tesliminde ise yüzde 18 KDV alınması kararı alınmıştı. Ağaoğlu, bu düzenlemenin inşaat sektörünü sekteye uğratacağını söyledi.

Uygulama için en kötü yöntemin seçildiğini savunan Ağaoğlu, “Sayın Başbakan’a, bakanlarımıza derdimizi anlattık onlar ikna oldu, fakat bürokratları inandıramadık.” dedi.

Ağaoğlu, ekonominin lokomotifi ve istihdam deposu bir sektörü tartışmaların odağına iten bürokratların hükümeti yanılttığı gürüşünde.