BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Sabancı sürpriz beklemiyor

İş dünyası seçimler dolayısıyla ekonomide gerginlik beklemiyor. Sabancı bunun için herkesi hoşgörüye çağırdı..

Abone ol

Güler Sabancı, Türkiye'nin Sama Dubai gibi yabancı sermayeye ihtiyacı olduğunu söyledi.

Yerli yabancı ayrımı yapılmadan bütün sermayelere kucak açılması gerektiğini ifade eden Sabancı, şunları kaydetti: ''Yabancı sermaye ayrımı yapmamak gerek. Sermayenin milliyeti yok. Tüm sermaye, Türkiye'ye kazanç sağlar. Türkiye'nin büyümeye ihtiyacı var. Bu anlamda, yabancı sermayenin girişi büyük katkı sağlar.

Türkiye'nin Sama Dubai gibi yabancı sermayeye ihtiyacı var. Genç nüfusa sahip Türkiye'de, daha fazla iş alanları yaratılması gerekir. Bunu kendi kaynaklarımızla yapmamız mümkün değil. Dünyanın hiçbir yerinde kimse kendi kaynaklarıyla yeni iş alanları ve hızlı bir büyüme sağlayamıyor. Körfez sermayesi Türk Telekom ile bir giriş yaptı. Şimdi de emlak sektöründe adından söz ettiriyor. Hangi alanda olursa olsun yabancı yatırımcının gelmesi ülke için avantaj yaratır.''

Sabancı, Körfez sermayesinin önemli bir kaynak olduğunu, bunun gelmesinde de Türk ekonomisindeki son gelişmelerin payının büyük olduğunu belirterek, ''Önemli olan Türkiye'nin istikrarlı şekilde gidiyor olması ve bu sermayeleri ülkeye çekebilmemiz'' diye konuştu.

SEÇİMLER

Sabancı bu arada, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçimlerin olumsuz etkileri olmayacağını, ekonominin geçmiş yıllara oranla daha sağlam temeller üzerine kurulu olduğunu vurguladı. Seçim döneminde herkesin hoşgörü içinde, gerginlik oluşturmadan adımlar atması gerektiğini dile getiren Sabancı, ''Ekonomi dünyası seçimlerde sürpriz beklemiyor. Gerek Türkiye demokrasisi gerekse ekonomi bu süreci atlatır. Bu konuda herhangi bir tereddüt duymuyorum'' dedi.