BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

DYPnin anketlerdeki oy oranı

DYP seçim anketlerine tepkili. 20 yıllık seçim araştırmalarından çıkan sonuç onların itirazını haklı çıkarıyor.

Abone ol

Seçim anketlerinde DYP düşük oy oranları ile dikkat çekiyor. Ancak araştırmaların ıskaladığı bir nokta var. Onu da Sonar Araştırma Şirketi Başkanı Hakan Bayrakçı söyledi.

DYP'nin kırsal bölgede güçlü olduğunun altını çizen Bayrakçı, anketlerin kırsal bölgelerde yapılmadığını vurguladı.  Bayrakçı, Can Dündar'ın sunduğu 'Neden' adlı programda konuştu ve yakın siyasi tarihten örnekler verdi:

"Şimdi Doğru Yol Partisi puanı hiçbir araştırma şirketinin bulamadığı bir parti, hep 1.5-2 eksik buluyoruz ve hepimiz eksik buluyoruz. Bakın son 20 yılık seçim araştırmalarına ve sonra çıkmış seçim sonuçlarına bakın, bütün şirketlerde kaç almışsa 1.5-2 puan eksik bulmuşlardır. Mesela Demirel’in kazandığı, yüzde 27 ile kazandığı seçimleri herkes 25-26 bulmuştur. Dolayısıyla Dyp’nin puanını tam olarak yakalamak zor. O nedenle ben 4 partili bir meclis dedim."

4 partili Meclis'in olabileceğini söyleyen Bayrakçı şunları söyledi:

"MHP 10’un üzeridir, 11, 12, 13 her neyse o da değişiyor. Doğru Yol Partisi bazıları 7-8 buluyorlar, bazıları 10, 11, 12 buluyorlar. Ortalamasını bile alsanız barajı geçer diye düşünüyorum. Çünkü bir de seçime kadar geçecek süreyi gözönüne alıyorum ama şu günlerde duyduğum Anap ile bir seçim ittifakı söz konusu olursa o da mutlaka daha yüksek oy alacaktır. Tabi Genç parti’ye dikkat etmek lazım. "