BIST 10.899
DOLAR 32,22
EURO 34,98
ALTIN 2.447,99
HABER /  POLİTİKA

Bakan Çiçek espriyi patlattı

Hürriyet ‘Bakanın donduğu an’ diye vermişti. Haberi gören Çiçek, kahkahayı bastı. Ardından da espriyi patlattı.

Abone ol

Hürriyet yine baltayı taşa vurdu. 'Bakanın donduğu an' başlıklı haber balon çıktı. Zanlının yakalandığı gün yapılan toplantıda Erhan Tuncel'in polis muhbiri olduğunu öğrendiğinde Bakan Aksu'nun donduğu yazılmıştı.

aslında çok faklıymış. Zanlı yakalandığında ne Çiçek ne de Aksu İstanbul'daki toplantıda değilmiş. Hürriyet gazetesi  iki bakanı da aynı toplantıda buluşturmuştu

Star gazetesi yazarı Şamil Tayyar, haberin kahramanları ile görüştü. Yazar, Adalet Bakanı Çiçek'i aradı. Çiçek, haberi yapanlara kızgınlığını şu sözlerle dile getirdi:

"Bizim önümüzde muhbir (Erhan Tuncel) konusu hiç konuşulmadı. Bu iddia zanlının yakalanmasından sonra gündeme geldi. Bıktım artık, sallayarak yazıyorlar ondan sonra ‘vallahi billahi o toplantıda ben yoktum’ diye açıklamak zorunda kalıyoruz."

Tayyar, bu bilgileri alırken ilginç bir diyaloğa sahne oldu. Yazar, Bakan Aksu'yu gülme krizine sokan telefon konuşmasını da aktardı:

"Dün erken saatlerde bir konu için telefonla Çiçek’i arayan Aksu, ‘Alo’ der demez şu tepkiyle karşılaşıyor: ‘Ben öyle donmuş bakanla görüşmem...’
Aksu’yu bir anda gülme krizi tutuyor. Esprinin devamı da var ama şimdilik es geçelim. Esprinin şiddeti sıfırlanıp normale dönülünce Aksu, şöyle diyor: ‘Sen de vardın, o toplantıda hiç böyle bir şey konuşuldu mu? Herkes bir şeyler uyduruyor.’ "