BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  SPOR

Beraberlik Cimbomu bitirir

Galatasaray'ın orta sahadaki başarılı ismi Ayhan, ligde hala şampiyonluk şanslarının olduğunu iddia etti.

Abone ol

Ayhan, G.Saray’ın liderin 9 puan gerisinde olmasına rağmen şampiyonluk şansının hala sürdüğünü belirtirken, "Yalnız 1 beraberlik dahi bizi en arkaya iter. Bir daha da F.Bahçe’yi yakalayamayız" dedi.

Galatasaray'ın son haftalardaki dinamosu Ayhan Akman, F.Bahçe’nin 9 puan gerisinde olmalarına rağmen yarışı bırakmadıklarını ancak en ufak puan kaybında bile şanslarını yitireceklerini söyledi.

Ayhan, "Takımda kimse bu yarışı bırakmadı ya da havlu atmadı. Çünkü birinci olamazsak 2. olmak için oynayacağız. F.Bahçe’nin elinde iyi bir fırsat var. 9 puan büyük bir avantaj. Ama bence hala şanslar eşit. Çünkü F.Bahçe’nin bizden daha zor maçları var. 27 puan alarak her şeyi değiştirebiliriz. Geçen yıl da son hafta şampiyonluk şansımızı % 1 olarak görüyorlardı. Ama biz onu bile başardık. Neden bir daha olmasın" dedi, ama ekledi: "Yalnız 1 beraberlik dahi bizi en arkaya iter. Ve bir daha da F.Bahçe’yi yakalayamayız. Bu da bir gerçek."

Ayhan, takım içinde yıllardır gruplaşma olduğu söylentileri için "Hep böyle senaryolar yazılıyor. Tüm takımlarda vardır, ama G.Saray’da liseden gelen hiyerarşi bize, takıma kadar uzanıyor. Herkes haddini, sınırlarını bilir. G.Saray’ın başarısında da bu haddini bilmenin büyük bir önemi vardır. G.Saray taraftarı da bunun farkındadır. Bunu her alanda hissetmek mümkün. Büyük başarıların da temelinde bu var" diye konuştu.

Son haftalarda çok iyi oynayan tecrübeli futbolcu "Neden Milli Takım’da yoksun" sorusuna ise "Ben de bilmiyorum. A Milli Takımı Fatih Hoca oluşturuyor ve karar veriyor. Bu yüzden onun takdiridir ve bana ancak sıramı beklemek düşer. Milli Takım’da olmayı bende çok isterdim" karşılığı verdi. Bu arada Gerets’in Ankaragücü maçında Ayhan’a sol kanatta görev vereceği öğrenildi.