BIST 10.471
DOLAR 32,78
EURO 35,08
ALTIN 2.454,66
HABER /  GÜNCEL

Asker saraylardan çekiliyor

Genelkurmay Başkanlığı, Meclis’e ait Milli Saraylar’daki askeri birliği çekiyor. Asker yerine polis görev yapacak.

Abone ol

Genelkurmay Başkanlığı, tasarruf önlemleri ve asli fonksiyonlarını yerine getirmek için, Meclis’e ait Milli Saraylar’dan askeri birliği çekiyor

Genelkurmay Başkanlığı, Meclis’e ait Milli Saraylar’daki askeri birliği çekiyor. İstanbul’daki 7 saray ve köşkten ikisinin güvenlik işleri askerden alınarak polise devredildi. Önümüzdeki aylarda diğer saraylardaki askeri koruma yerine emniyet görev yapacak.

TBMM Başkanlığı bünyesinde İstanbul’da bulunan Milli Saraylar’ın güvenliği el değiştiriyor. Bu konuda ilk adım atıldı. Yıldız Sarayı Şale Köşkü ve Maslak Kasrı’ndan asker çekildi. 1 Mart itibariyle bu iki yerdeki güvenlik işleri Meclis Koruma Amirliği’ne bırakıldı. Genelkurmay, Beylerbeyi Sarayı’ndaki güvenliği de önümüzdeki günlerde bırakmak istediğini bildirdi.

Askerin çekilmesi talebi Genelkurmay’dan geldi ve iki gerekçeye dayandırıldı; tasarruf önlemi ve TSK’nın asli fonksiyonlarına yönelmesi. Meclis, geçtiğimiz günlerde Genelkurmay’a gönderdiği yazıda, 2 sarayın güvenlik işlerini Meclis Koruma Amirliği’nin üstlendiğini, Beylerbeyi konusunda ise mutabakat sağlanması halinde buranın da polis tarafından devralınacağını bildirdi.