BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

UEFAdan Türkiyeye övgü

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Eleme maçlarında Norveç ile 2-2 berabere kalan Türkiye'ye UEFA'dan övgü geldi.

Abone ol

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri gurup maçında Norveç'le Almanya'da 2-2 berabere A Milli Takım'ın 2-0 geriden gelip beraberliği yakalaması UEFA'dan övgü aldı.

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), 2-0 geriye düştüğü maçta Norveç karşısında Hamit Altıntop'un ayağından bulduğu gollerle beraberliği sağlayan milli takımdan resmi sitesinde övgüyle bahsetti. "Altıntop'un liderliğinde Türkiye geri geldi" başlığıyla verilen haberde, Türkiye'nin Norveç karşısında iki farklı yenilgiye düşmesine rağmen savaşarak dramatik bir beraberlik sağladığı ve Euro 2008 yolunda C Gurubu elemelerinde zirvedeki yerini koruduğu ifade edildi.

UEFA editörleri, geçtiğimiz Cumartesi günü Türkiye'nin Yunanistan'ı 4-1 yendiğini ve Norveç maçından önce de 3 puan farkla zirvede bulunduğuna dikkat çekerek, alınan beraberlikle birlikte farkın bir puana indiği ve Türkiye'nin gurupta ilk kez puan kaybettiğine de dikkat çekti.

UEFA, Hamit Altıntop'un serbest vuruşlardan attığı iki golün Norveç'in Simon Brenne ve Martin Andersen'in ayağından ilk yarıda bulduğu golleri saf dışı bıraktığı ve Hamit'in gollerinin Türkiye'ye bundan sonrası için daha çok güven vereceğini bildirdi.

Maçın Türkiye'nin cezası nedeniyle Frankfurt'ta ve seyircisiz oynandığına dikkat çekilen haberde maçla ilgili detaylara da yer verildi. Türkiye'nin 2 Haziran'da Bosna-Hersek'le arasında altı puan fark bulunan Norveç'in ise aynı tarihte Malta'yla oynayacağı da hatırlatıldı.