BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,88
ALTIN 2.431,38
HABER /  MEDYA

SABAH Ankaranın personel derdi

SABAH Gazetesi Ankara bürosunda çeşitli nedenlerle yaşanan kan kaybının telafisi için çaba var ancak sonuç yok.

Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA

SABAH Gazetesi Ankara Bürosu son aylarda arka arkaya ayrılan, işten çıkartılan muhabirler nedeniyle büyük bir kan kaybı yaşıyor.

Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu kaybettiği elemanlarının yerine yenisini koymak için büyük bir çaba içerisinde. Ancak Ankaralı gazeteciler Sabah gazetesinin teklifine sıcak bakamıyorlar. Çünkü Başbakanlık Muhabiri Bülent Aydemir'in gazeteden ayrılma süreci iş teklifi alan gazetecileri korkutuyor.

Sabah Gazetesinin Ankara Bürosu işten çıkartmalar, transferler ve istifalar ile geçtiğimiz aylarda adeta boşaldı.

ALAN MUHABİRLERİ YETERSİZ

Sabah Ankara Bürosu'nun Meclis muhabiri yeterli değil. Başbakanlık muhabiri temsilcinin istememesine rağmen geçen ay işten çıkarıldı. Yerine kimse alınmadı. DTP muhabiri henüz yok. Geçen aylarda işten çıkarılan polis muhabirinin yerine yenisi bulunamadı. Sağlık-eğitim muhabirinin yerine de yeni birisi alınamadı. Habertürk'e geçen Olcay Aydilek'in ardından enerji ve ulaştırma alanlarına bakacak muhabir de yok.

Gazetenin Ankara Haber Merkezinin kadrosu sayıca yeterli gibi görünse de alan muhabirlerinin eksikliği nedeniyle ciddi bir sıkıntı yaşandığı biliniyor. Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu boşlukları doldurmak için muhabir transferi yapmakta zorlanıyor. Deneyimli ve halen başka kuruluşlarda çalışan muhabirler, çalkantılı bir süreç yaşayan Sabah'a gitmek istemiyorlar. İstanbul'un da yeni alımlara sıcak bakmadığı biliniyor.