BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,96
ALTIN 2.435,64
HABER /  GÜNCEL

Korkunç kadın iddiaları yanıtladı

'Karabulut cinayeti vahşet değildir' dedi. Aldatan kocasını öldürebileceğini söyledi. Korkunç kadın olarak tanımlandı. Fişleme iddialarına ise şöyle yanıt verdi;

Abone ol

İNTERNETHABER

'Karabulut cinayeti vahşet değildir' dedi. Aldatan kocasını öldürebileceğini söyledi. Star Gazetisi yazarı Ahmet Kekeç'in tarafından "" olarak tanımlandı. 

Eski İstanbul Adli Tıp Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Sevil Atasoy şimdi fişleme iddiasıyla gündemde... Atasoy iddiaları yalanladı. Meslektaşlarını fişlemediğini, Ergenekon dosyasındaki raporu onun adını kullanarak Ümit Sayın'ın yazdığını söyledi ama Hurşit Tolon'la görüştüğünü kabul etti.

SEVİL ATASOY'LA İLGİLİ KORKUNÇ İDDİA

Sevil Atasoy'la ilgili ilk haberi Zaman Gazetesi 22 Eylül'de manşetten verdi. Habere göre Atasoy meslektaşlarını fişlemiş ve bunları askeri istihbarata sunmuştu. O rapor da Ergenekon dosyasında yer alıyordu.

Haberde şöyle deniyordu: 

"İstanbul Üniversitesi'nin eski rektörü Mesut Parlak'la birlikte birçok adli tıp uzmanına yönelik fişleme Ergenekon klasöründe ortaya çıktı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından gönderilen 47 sayfalık raporda İÜ'de görevli akademisyenler 'Kürt kökenli, PKK sempatizanı, bölücü, ayrılıkçı, eski sol militan' şeklinde fişleniyor. Skandal sadece fişlemeyle sınırlı değil. Eski İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanı Keramettin Kurt, eski İstanbul Adli Tıp Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Sevil Atasoy ve S.C., S.A., M.K.B., K.A., N.S. başta olmak üzere pek çok akademisyen, meslektaşları hakkında askerî istihbarata bilgi vermiş. Atasoy, ayrıca bir rapor hazırlayarak 1. Ordu Komutanlığı'na sunmuş." ifadelerine yer verilmişti.

Ergenekon davasının 3. iddianamesinde birçok akademisyenin "Kürt, PKK'lı, bölücü, ayrılıkçı, solcu" diye fişlendiği bir rapor da yer alıyor.

Zaman Gazetesi'nin iddiasına göre bu raporu hazırlayan isim Prof. Dr. Sevil Atasoy...

Cnn Türk'te 5N1K programına katılan Atasoy Cüneyt Özdemir'in bu konudaki sorularını yanıtladı ve iddilara cevap verdi.

Hurşit Tolon'la görüştüğünü yalanlamayan Atasoy görüşmenin konusunun hazırladığı uyuşturucu raporu olduğunu söyledi.

Özdemir'in "askerle görüşmeye gitmek normal mi?" sorusunu ise 
"Tabii ki normal. Benim çok asker, polis öğrencim var. Ben oraya gidip söyledim ama benim yanımda başka birisi vardı" diyerek isim zikretmeden Ümit Sayın'ı işaret etti.

Ergenekon dosyasına giren raporun ise bu görüşmeden sonra ortaya çıktığını söyleyen Atasoy şöyle konuştu:

"Daha sonra bir rapor çıkıyor. Bu raporu bir chat konuşması sırasında "'ben öyle bir rapor yazıyorum ki küçük dilini yutacaksınız' diye biri bana söylüyor."

Özdemir "Bu kişi Ümit Sayın mı?"  diye sorunca Atasoy hemen "Evet!" yanıtını verdi ve Ergenekon'un 3. iddianamesine giren raporu kendisinin yazmadığını söyledi. "Ümit Sayın benim adım kullanılarak rapora birçok şey ekledi" dedi.

Fişleme yapıp yapmadığı konusuna da şöyle açıklık getirdi: "Böyle bir şey söz konusu bile değil. Kimin ne yaptığını takip etmediğim gibi ilgilenmedim bile... Yönetici olarak yaptığım bir şey var. Siz sicil amirisiniz ve de her yönetici sicil dosyası doldurur."

TOLON'UN RİCASIYLA MI HÜRRİYET'E ALINDI?

Atasoy hakkındaki diğer bir iddiayı da Ergun Babahan dile getirmişti. Tolon'un ricasıyla Hürriyet'te yazmaya başladığını söylemişti. Bu konuda da Atasoy şöyle konuştu:  

"Nereden bileyim ben. Ayrıca birisi rica etti diye 4 yıl boyunca koca bir sayfayı hem de krize rağmen reklam almak yerine benim yazımı koyar mı? Tabi Ertuğrul Bey'le bizim bir dostluğumuz var. Sonra müdürlük de devam etmeyince yazdım. Ama ben iyi yazdığımı düşünüyorum. "