BIST 10.173
DOLAR 32,27
EURO 34,94
ALTIN 2.448,30
HABER /  POLİTİKA

Mecliste tezekten sonra saman

Daha önce verdiği bir yasa teklifine destek için Meclis’e tezek getiren CHP’li Ensar Öğüt’ün son bombası...

Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA- Sonunda bu da oldu. Meclis'e çuvallar içinde saman geldi.

CHP'li Ensar Öğüt daha önce köy okullarına odun-kömür ödeneği sağlanması için verdiği yasa teklifine destek aramak için Meclis’e tezek getirmişti. Öğüt'ün son bombası ise kar yağışının etkili olduğu doğu illerinde hasar gören tarım ürünleri nedeniyle bölgedeki illerin afet kapsamına alınması talebi için Meclis'e saman getirmek oldu.

Öğüt, düzenlediği basın toplantısında, iklim değişikliği nedeniyle 24 Eylülden itibaren başta Ardahan olmak üzere, Kars, Erzurum ve Gümüşhane'ye kar yağdığını hatırlattı. Mahsul toplanmadan kar yağması nedeniyle hasar oranının yüzde 70 olduğunu öne süren Öğüt, şunları söyledi:

''Hükümeti, oradaki manzarayı görmeye davet ediyorum. Zaten ürettiğinin karşılığını alamayan çiftçilerimizin durumu içler acısıyken, bunun üzerine şiddetli yağış ve erken gelen kar nedeniyle çiftçilerimizin sıkıntısını içinden çıkılmaz hale sokmuştur. Yoğun kar yağışı nedeniyle köylülerimizin mahsulleri kar altında kalmış ve çiftçiler büyük zarar etmiştir. Acilen bölgemize hasar tespiti heyeti gönderilerek hasar tespiti yapılıp, vatandaşın mağduriyeti giderilmelidir. Yağışlar nedeniyle hasar en az yüzde 70 olmuştur. Bu nedenle bölgenin afet kapsamına alınması gerekir.''

ARDAHAN'A CANLI YAYIN
Ardahan'dan gönderilen arpa, saman ve hayvan yemini toplantı salonuna getiren Öğüt, ilden çekilen fotoğrafları da basın mensuplarına gösterdi.

Cep telefonuyla aradığı Ardahan'daki basın mensuplarına da basın toplantısındaki konuşmasını dinleten Öğüt, böylece ildeki yerel gazeteler ile internet televizyonu ve radyoya da canlı yayın yaptığını söyledi.