BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,74
ALTIN 2.400,14
HABER /  GÜNCEL

Tartışma yaratacak tecavüz kararı!

Adam kadını kaçırdı. Ancak kadın öyle çok direndi ki tecavüz edemedi. Olay mahkemeye gelince Yargıtayın kararı değişik oldu.

Abone ol

Yargıtay, tartışma yaratabilecek bir tecavüz kararına imza attı. Sanık silah zoruyla kaçırdığı kadına, direnmesi nedeniyle tecavüz edememişti. Ancak yargıtay kadının direnişinin, tecavüzü engelleyecek boyutta olmadığını, sanığın eyleminden gönüllü olarak vazgeçtiğini, bu nedenle cezasının daha düşük tutulması gerektiğini vurguladı

KADIN DİRENDİ ADAM TECAVÜZ EDEMEDİ

Olay, Ödemiş’te yaşandı. Bir kişi, bir kadını arkadaşlarının yardımı ve silah zoruyla kaçırarak köy evine kapattı. Kadına tecavüz etmeye çalışan, ancak direnişle karşılaşan sanık, tecavüzü başaramadı ve bir süre sonra yakalandı.

Ödemiş Ağır Ceza Mahkemesi, sanığa “nitelikli cinsel saldırıya kalkışma”tan ceza verdi. Temyiz üzerine dosya Yargıtay 5. Ceza Dairesi’ne geldi. Kararı bozan daire, TCK’nın “teşebbüs” hükümlerinin düzenlendiği 35. maddesini anımsattı.

ELİNDE OLMAYAN NEDENLERLE

Bu maddeye göre, teşebbüs hükümlerinin uygulanabilmesi için sanığın cinsel saldırı eylemiyle ilgili icraya başlayıp elinde olmayan nedenlerle eylemini durdurması gerektiğini belirten daire, somut olayın bu maddeye uyumlu olmadığını kaydetti. Yerel mahkemenin kararında 9 yıla kadar hapisle cezalandırılan sanık, Yargıtay’ın yorumuna göre en fazla 7 yıl ceza alacak.