BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Yalıdakiler ses getirecek

Daha önce yayınladığı Erguvaniler kitabıyla dikkat çeken Tayfun Er'in bu çalışması da ses getirecek.

Abone ol

Erguvaniler kitabıyla büyük ilgi gören Tayfun Er şimdi de Yalıdakiler'i yazdı.

Kitabına "oligarşi zar atmaz "diye başlayan Er'e göre, başarılar ve alınan karşılıkları tesadüflerle elde edilmiyor.


Destek Yayınevi'nden çıkan kitapta iki komşu yalıdan yola çıkılarak yakın tarihin karanlık noktaları ele alınıyor.

Kitabına "oligarşi zar atmaz "diye başlayan Er'e göre, başarılar ve alınan karşılıkları tesadüflerle elde edilmiyor. Boğaziçi'ndeki iki komşu yalıdan, KIBRISLI ve ABUD EFENDİ yalılarından yola çıkan ER, siyaset sahnesinden, medya dünyasına yaşamımızın bütün önemli aktörlerinin, oligarşik bağlarını gözler önüne seriyor.

Yalı kardeşliğinin iç yüzünün anlatıldığı kitapta Süleyman Demirel ve Nazlı Ilıcak'ın ortak düşmanları, 6-7 Eylül olaylarının sorumlusu gibi ilginç olaylara ışık tutuluyor. Kitapta ilgi çeken bir başka iddia ise Büyük Kulüp ve siyasi ilişkileri. Türkiye'de en büyük kulübün Büyük Kulüp olduğu savunulan kitapta iktidar yolunun BÜYÜK KULÜP'ten geçtiği iddia ediliyor.

Tayfun Er yeni kitabında başarının çoğu zaman şans ya da çabayla değil, ilişkilerin gölgesinde elde edildiğini savunuyor. İlişkileri, boğazın iki yalısından yola çıkarak kuran ve tam bir mühendislik çalışması hazırlayan Er’in yaptığı aslında bir durum tesbiti.

Türkiye’yi sarsacak bu yeni kitabın yazarı Er; 1961 yılında Balıkesir’in Gönen ilçesinde doğdu. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’nde lisans(İnşaat Mühendisliği) ve yüksek lisans(Deniz Yapıları) eğitimi gördü.2007 yılında ilk kitabı Erguvaniler’i çıkardı. Yeni Harman degisinde biyografi ve siyasi ilişkiler yazıyor…