BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  SPOR

Bursaspora ceza istediler

Diyarbakırspor cephesi Bursa'da yaşananları unutmuş değil. Basın sözcüsü Önen Bursa'ya ceza istedi.

Abone ol

Diyarbakırspor Kulübü Basın Sözcüsü Suat Önen, Bursaspor-Diyarbakırspor maçında yaşanan olaylarla ilgili olarak, ''Bu sadece 2 başkanın el sıkışması ve iyi niyet açıklamaları ile geçiştirilecek bir olay değildir'' dedi.

Sözcü Suat Önen, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında, Bursaspor-Diyarbakırspor maçında Bursaspor taraftarının çıkardığı ve yönetiminin sesiz kaldığı çirkin ve kabul edilemez davranışlar örtbas edilmek istenirken duyarlı medyanın katkılarıyla konunun gündeme oturduğunu söyledi.

Sporun ve özellikle futbolun siyasete alet edilmek istendiği, bu ırkçılık kokan tribün terörünün ilk ve son olmadığını, ancak bardağı taşıran son damla olduğunu ifade eden Önen, şöyle konuştu:

''Futbol sahalarına yakışmayan bu davranışlara karşı önlem alınmaması ve futbol sahalarında insanların kanının akması ve burnunun kanaması, takımımı ligden çekme tepkimizi ortaya çıkardı. Durum üzerine Futbol Federasyonu Başkanı Özgener ile yaptığımız görüşmelerde durumun vahametini gözler önüne serdik ve aynı duyarlılıkla tepki aldık. Eğer adalet herkese ve her yere eşit dağıtılırsa kurumlara güven ve bağlılık artar. TFF'nin bu konuyla ilgili hassasiyetini önümüzdeki günlerde alacağı kararlarda görmek istiyoruz. Sadece 2 başkanın el sıkışması ve iyi niyet açıklamaları ile geçiştirilecek bir olay değildir. Köklü çözümle ilgili tedbir ve caydırıcı cezaların gerekli olduğuna inanıyoruz. Yeşil sahalar siyaset yapılacak yerler değildir. Spor ve futbol dostluğu, kardeşliği ve diyaloğu sağlayan bir araçtır.''

''YARIN DAHA BÜYÜK SORUNLARA YOL AÇABİLİR''

Suat Önen, bir gazetecinin Diyarbakırspor'un 2005 yılında da deplasmanda oynadığı bir maçta siyasi içerikli tepkilere maruz kalması üzerine, o zamanki kulüp yöneticilerinin TFF'ye başvuru yaptığına ilişkin sorusunu, şöyle yanıtladı:

''O dönemlerde Diyarbakırspor yazılı ve sözlü olarak TFF'ye başvuru yaptı. Ancak TFF yönetimi sürekli olarak konunun hassas bir konu olduğunu ifade etti. Futbol Federasyonu, takımları kurallar içerisinde yönlendirir, denetler ve kurallara göre cezalandırır. Hassas konuların statlara taşınması zaten büyük bir yanlıştır. Bu tip konular için duyarsız kalmak ileride büyük bir sorun yumağı halinde önümüze gelir. Bunda böyle oldu. Yarın daha büyük sorunlarla karşı karşıya kalabiliriz. Böyle bir şeyin bir daha yaşanmaması için federasyondan ve diğer yetkililerden ortak bir tavır bekliyoruz. Bu tavırların ve tepkilerin ortadan kaldırılması için gerekli önlem ve cezalara destek vereceğimizi belirtiyoruz.''

''AYNI ÜLKENİN FARKLI RENKLERİYİZ''

TFF Başkanı Mahmut Özgener ile dün yaptıkları görüşmede, Başkan Özgener'in de konuyla ilgili hassasiyetini gördüklerini kaydeden Önen, şöyle devam etti:

''Bursa'da Diyarbakırspor seyircisi şiddete maruz kalmıştır. Diyarbakır'daki Fenerbahçe maçında çıkan olayları kınadık. Gerekli cezayı aldık ve bunu çekiyoruz. Bundan ders çıkarıyoruz. Tüm takımların aynı tavrı sergilemesini istiyoruz. Bursaspor başkanının maç ile ilgili açıklaması talihsizliktir. Yaşananları herkes gördü. Aynı ülkenin farklı 2 kenti, farklı iki rengiyiz. Bu renklilik bu ülkenin zenginliğidir. Bu zenginliğe sahip çıkmak gerekirken ötelemek doğru değildir.''