BIST 10.046
DOLAR 32,44
EURO 34,84
ALTIN 2.423,60
HABER /  POLİTİKA

Zait bakan ne demek oluyor?

MHP lideri Devlet Bahçeli', Ertuğrul Günay'a Kültür Bakanı olması zaittir dedi. Ne demek istedi?

Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA-
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a bakan olması "Zait" dedi. Peki bu söz ne anlama geliyor? TDK sözlüğünde bu söz "gereksiz, fazla" anlamında.

Bahçeli, Kültür Bakanı Günay'ın "AKP bir devrim yapmak istiyor. Atatürk'ün yaptığı devrimler benzeri bir devrim. AKP'ye bir şans tanınmalı" sözünü yorumlarken, "Onun Kültür Bakanı olması zait, Atatürk'ü anlamamış" yanıtını verdi.

Bahçeli'nin bu kavram salondaki genç gazetecilerin pek çoğu tarafından anlaşılmadı. Toplantı sonrasında sözlüklere bakıldı ve Bahçeli'nin Kültür Bakanı'na zait diyerek çok ağır bir eleştiride bulunduğu ortaya çıktı.

GÜNAY SÖZLERİNE AÇIKLIK GETİRDİ
Kültür Bakanı Ertuğrul Günay önceki gün gazetelerde yer alan sözlerine bugün düzenlediği basın toplantısında açıklık getirdi. Günay şunları söyledi:

"Atatürk hayatı savaşlarda geçmiş bir asker, ardından devlet kurucusu, fikir adamı olduğunu, savaşın hemen arkasından ''Yurtta sulh cihanda sulh'' dedi. Bugün bu sözün anlamı dünya ve Orta Doğu'ya bakınca daha iyi anlaşılıyor. Ama bu söz, söz olmaktan, kağıt üzerinde kalmaktan gerçekliğe, çok uzun bir süreçte taşınamamıştır. Şimdi taşınıyor. Bu ilke, kalkınma, ilerleme ve eşit ortamı özgürce paylaşımın temel şartıdır. Bunu yapmaya çalışıyoruz. Bu bir anlamda Atatürk'ü, hedefini içselleştirmiş olmaktır. Onu anlatmaya çalışıyorum."
Bahçeli, Kültür Bakanının bu sözlerine üç saat sonra yanıt vermiş oldu.