BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.434,73
HABER /  MAGAZİN

Bir oyuncunun annelik çığlığı!

Asuman Dabak iki yıl önce rahim kanserine yakalandı. Kendi bebek doğuramıyor ama taşıyıcı anne ile anne olmak istiyor.

Abone ol

Rahatsızlığı sebebiyle anne olamayacağını öğrenen tiyatrocu Asuman Dabak, taşıyıcı annelik için yasal kapıların kapalı olmasına isyan etti

İki yıl önce rahim kanserine yakalanan sanatçı, bebek sahibi olamayacağı için taşıcı anne yöntemiyle çocuk sahibi olmak istediğini ancak yasaların buna müsaade etmediğini söyledi: "Devlet nasıl olur da annelik hakkımı elimden alır? Sağlık durumum anneliğe müsait değil, o zaman ne yapmalıyım!"

Yaşadığı zor günlerde avukat eşi Ümit Birsel'in kendisine çok büyük destek verdiği ve eşinin ilk evliliğinden olan oğlu ile çok iyi anlaştıklarını ama artık kendisinin de anne olmak istediğini belirten Dabak, içinde bulunduğu durumu şöyle anlattı:

TAŞIYICI ANNE BULDUK

"En çok istediğim şey, göğsümde uyutacağım bir evlat sahibi olmak. Taşıyıcı anne aradık ve bulduk. Yumurtalıklarım da sağlıklı olduğu için bebek sahibi olmama engel bir durum yok, ancak yasalarımız buna müsaade etmiyor. Yasalar neden benim annelik hakkımı elimden alıyor anlamıyorum. Bu söylediklerim benim annelik için attığım çığlıklar!"