BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Saadette Erbakanlı günler

İlerleyen yaşına rağmen Erbakan siyaset sahnesine ısınmaya başladı. Erbakan'ın iki gündür yogun!

Abone ol

İlerleyen yaşına rağmen siyaset yasaklı Necmettin Erbakan siyaset sahnesine ısınmaya başladı. Anadolu Gençlik Derneği'nce, İstanbul'un fethinin 553. yıldönümü dolayısıyla Ali Sami Yen Stadı'nda düzenlenen ''Fetih ve Gençlik Şöleni''ne katılan Erbakan'ın bugünkü durağı ise ESAM'ın düzenlediği "İslam Birliği" konulu toplantı oldu.

Toplantıda konuşan Saadet Partisi ve Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) Genel Başkanı Recai Kutan, İslam'ın dünya barışı için tehdit değil, teminat olduğunu belirterek, ''Dünya barışı ancak İslam aleminde birlik ve dayanışma ile sağlanabilir'' dedi.

ESAM tarafından düzenlenen ve 50 ülkeden aralarında devlet ve hükümet eski başkanlarının bulunduğu 120 kişinin katıldığı ''Müslüman Topluluklar Birliği'' toplantısı, Grand Cevahir Otel'de başladı. Ana teması ''İslam dünyasının bugünkü durumu: Problemler, imkanlar ve çözümler'' olan toplantının açılışında konuşan Kutan, İstanbul'un fethinin bugün 553. yıldönümü olduğunu hatırlatarak, bugünün, İslam birliğinin sağlanmasında önemli bir adım olduğunu söyledi. Kutan, ''Fetih, işgal değildir. Baskı, dayatma ve haksızlığın olduğu bir yerin barış, huzur ve adalete kavuşturulmasıdır'' diye konuştu.