BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Bombalar askere zimmetmiş

Cumhuriyet Gazetesi'ne yapılan saldırıda kullanılan bombaların KKK envanterinde olduğu ortaya çıktı.

Abone ol

Cumhuriyet"e yönelik saldırılarda kullanılan el bombalarının MKEK yapımı ve Kara Kuvvetleri envanterinde olduğu ortaya çıktı. Tetikçi Arslan, bomba ve Glock silahları aynı kişiden aldığını söylemişti.

Danıştay'a 17 Mayıs sabahı kanlı saldırıyı düzenleyen tetikçi Alparslan Arslan'ın, Cumhuriyet gazetesine yönelik bombalı saldırılarda kullandığı ve daha önce kullandırttığı Makina Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) yapımı el bombalarının, Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) zimmetinde olan bombalar olduğu öğrenildi.

ZİMMETLİ VERİLİYOR
BUGÜN'ün elde ettiği bilgilere göre, Arslan, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde 20.5.2006 tarihinde verdiği ifadede, biri kendisi, diğer ikisi ise kendisine yardım eden iki kişi tarafından Cumhuriyet gazetesine fırlatılan MKEK yapımı üç adet el bombası ile Danıştay'a yönelik saldırıda, birini kullandığı, iki adet Glock marka, Avusturya yapımı tabancaları tek kişiden aldığını belirtti. Ancak, kimden aldığı sorularını yanıtsız bıraktı.

Bunun üzerine soruşturmayı yürüten savcılığın, üzerlerinde seri numaraları bulunan bombaları nereye sattığı konusundaki soruya MKEK'den gelen yanıtta, üç adet el bombasının, KKK'na verildiğini bildirdiği öğrenildi. Bombalar, ilgili birimlere ve teslim edilen kişilere zimmetlenerek depolara konuluyor. Dolayısıyla, savcılık soruşturma sürecinde, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, bombaların, KKK'ndan nasıl dışarı çıkarıldığına dair bilgileri yanıtlaması bekleniyor. Arslan, kısa dönem askerliğini 2000 yılında Etimesgut 700'ncü Fabrika Komutanlığı'nda yapmıştı.

“Para batık bankacıdan”
Alparslan Arslan, Osman Yıldırım ve İsmail Sağır adlı kişilerin ifadelerinde, çete ile batık bir bankacı arasındaki para ilişkisi de ortaya çıktı. Daha sonra tutuklanan Osman Yıldırım'a, cep telefonunun dinlenmesi ve sinyal bilgilerinin değerlendirilmesi sonucunda 17 Mayıs 2006 tarihinde (Danıştay saldırısı ile aynı gün), 22.24'te Çallıgedik tepesi/Nevşehir noktasında arayan numaradan telefon ile bildirilen mesajda, "Selamün Aleyküm, Hesap No:...........Sultanbeyli şubesi, 5 bin dolar yeterli, Allah senden razı olsun. Allah"ın Aslanları sonsuz” şeklinde mesaj gönderdiğiniz tesbit edildi. Bu konu hakkında ve içeriğinde belirtilen 5 bin dolar ile ilgili bilgi veriniz” sorusuna, Yıldırım, şu yanıtı verdi:

"Bu mesajı şu an benimle birlikte gözaltında bulunan Sinan Berberoğlu'na ben gönderdim. Kendisinden 2003"te 35 bin dolar alacağım vardı. Bu paradan sadece 5 bin doları istedim. .... bankası (el konulan banka) sahiplerinden M. S. ve bankanın Genel Müdürleri'nden S.Ç"den alacağım parayı, Sinan Berberoğlu alıp bana verecekti. Bu para oradan kaynaklanmaktadır. Daha önceden Sinan Berberoğlu'ndan 3-4 milyar lira kadar aldım ve geri kalan paramı da sözde peyder pey verecekti. Bu konuda anlatacağım başka birşey yoktur."

Haber: Lale Sarıibrahimoğlu
Kaynak: