BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,62
ALTIN 2.412,41
HABER /  DÜNYA

Dünya Endonezyaya koştu

Cava adasında meydana gelen depremde binlerce kişinin öldüğü Endonezya'ya yardımlar devam ediyor.

Abone ol

Cava adasında meydana gelen depremde binlerce kişinin öldüğü Endonezya'ya yardımlar devam ediyor. Güney Kore, Endonezya'ya doktorlar ve kurtarma görevlilerinden oluşan 19 kişilik bir ekip ve ilk etapta acil olarak 100 bin dolar yardım yaparken, hali hazırda 7 doktor ve hemşire gönderen Japonya, acil ihtiyaçlar ve maddi yardım göndermeye hazırlanıyor.
Japon hükümetinin yanı sıra Japonya Kızılhaç'ı kurtarma
çalışmaları için 750 bin avro göndereceğini açıkladı.

Çin Devlet Başkanı Hu Cintao, 2 milyon dolar para yardımı yapılacağını belirterek, felaket bölgesine kurtarma ekipleri ve gerekli malzemeleri göndereceğini bildirdi. 35 kişilik sağlık, 45 kişilik kurtarma ekibi ve 3 eğitimli köpek göndermeye hazırlanan Singapur da acil malzemeler için 50 bin dolar
tahsis etme sözü verdi.

Malezya 300 uzman, 5 doktor, bir ton gıda, battaniye ve diğer ihtiyaç malzemeleriyle yardıma katılırken, Avustralya Başbakanı John Howard gıda, barınma ve sağlık malzemeleri için 3 milyon Avustralya Doları yardım sözü verdi.

Yeni Zelanda da ilk etapta 500 bin dolar yardım taahhüt etti ve gerektiği halde yardımı artıracağını bildirdi. Tayland Dışişleri Bakanlığı ise yardım göndermeyi planladığını, ancak yardımın ayrıntılarına henüz karar verilmediğini belirtti. Daha önce AB, İtalya, Uluslararası Kızılhaç Federasyonu ve Kızılay dernekleri, İsviçre, BM Dünya Gıda Programı, UNICEF ve Katolik Kilisesi İtalyan Piskoposları Konferansı yapacağı yardımları açıklamıştı.