BIST 9.133
DOLAR 32,37
EURO 35,04
ALTIN 2.326,89
HABER /  POLİTİKA

Saadet Partisi fena karıştı! Kongre isteyen Oğuzhan Asiltürk "büyük fitne" ilan edildi

SAADET Partisi'nde bir süredir Genel Bakan Temel Karamollaoğlu'na karşı harekete geçtiği bilinen Oğuzhan Asiltürk'ün kongre çağrısı partinin içindeki kaynamayı gün yüzüne çıkardı. Asiltürk'e yönelik ağır eleştiriler geldi...

Abone ol

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu ve Milli Görüş Vakfı Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Twitter hesabından 53 maddelik bir açıklama yaparak kongre çağrısı yaptı. Necmeddin Erbakan'dan sonra partinin başına gelenlerin sadece iktidarı tenkit ettiklerini, bu nedenle partinin desteğinin azaldığını vurgulayan Asiltürk, geçtiğimiz seçimlerde Millet İttifakı ile yapılan işbirliği nedeniyle milletvekili çıkaramadıklarını söyledi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaretinin ardından Genel başkan Temel Karamollaoğlu yönetimiyle arasının bozuk olduğu ve yönetimi değiştirmek istediği belirtilen Oğuzhan Asiltürk'ün, niyetini açık etmesi Saadet Patisi'nin içindeki kaynamayı gün yüzüne çıkardı. Saadet Partisi'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ali Aktaş, sosyal medya hesabı üzerinden Oğuzhan Asiltürk'ü "büyük fitne" olarak suçlayıp topa tuttu...

"Oğuzhan Asiltürk büyük fitnedir..."

"Oğuzhan Asiltürk büyük bir fitnedir. Her dönemde fitne ateşini ilk harlayan kişi o olmuştur" diyen Ali Aktaş, "Önce altyapısını hazırlar sonra da ateşi tutuşturur. Bunu yaparken de 'dava' der 'temel esaslar' der 'din' der. Bunları kullanır ama her zaman bunların tam tersini yapar. Yetti artık!" ifadelerini kullandı. Ali Aktaş paylaşımlarına şöyle devam etti:

"Milli Görüş'teki tüm bölünmelerin başrolü: Oğuzhan Asiltürk"

- Oğuzhan Asiltürk, Milli Görüş Hareketinin tüm bölünmelerinde başroldeki kişidir ve bölünmeleri tetikleyendir. Milli Görüşcüler bu zokayı bu kez de yutarlarsa onlara yazıklar olsun. Asiltürk başarırsa bu durum 20 yıllık sekeratın sonunda hareketin defin merasimi olacaktır.

"Fitne umarım bu kez başarılı olamaz..."

- Yapılması gereken belliydi. Hareketi çift başlılıktan kurtarmak, kurumsal yapıyı sağlıklı kurallarla yeniden inşaa etmek, soğuk savaş siyasetinden çıkıp bugüne gelmek gerekiyordu. Vakti saatinde yapılmayan ameliyat kangrene dönüşmek üzere. Fitne, umarım bu kez başarılı olamaz.

Partinin yetkili kurulları ve karar organları bellidir

Asiltürk'ün açıklamalarına partinin sözcüsü Birol Aydın “Saadet Partisi’nin yetkili kurulları ve karar organları bellidir” hatırlatması yaparak “Yine aynı şekilde tüzüğümüzde kongre kararının nasıl alınacağı yazılıdır. Partimizin karar organları olan Başkanlık Divanı ve Genel İdare Kurulu üyelerimiz de teşkilat mensuplarımızın tamamı da bu süreçlerin nasıl işlediğini iyi bilmektedir” şeklinde konuştu.  Aydın'ın parti adına yaptığı açıklamada "Yüksek İstişare Kurulu"nun sayılmaması da dikkat çekti.  

Temel Karamollaoğlu'dan Asiltürk'e cevap

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, bugünkü basın toplantısında Oğuzhan Asiltürk'ün kongre çağrısına cevap verdi. Karamollaoğlu, "Parti meselelerimizi kamuoyu önünde tartışmayı bu zamana kadar yapmadım, bundan sonra da yapmayacağım. Dünkü açıklama Oğuzhan Beyi bağlar. Kendisiyle de görüşeceğiz. Bundan dolayı da başka bir açıklama yapmayı doğru bulmuyorum. Parti içi meseleleri kamuoyu önünde paylaşmak ülke meselelerini çözmeye yardımcı olmaz." ifadelerini kullandı.

Bu tarihi süreçte

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Seçim Ve Hukuk  İşleri Başkanı Bülent Kaya da "Ülkemizin ve coğrafyamızın geçmekte olduğu bu tarihi süreçte Saadet Partisi var olan bütün enerjisini ülkenin sorunlarını çözmek ve kararlı duruşunu güçlendirmek için kullanacaktır" ifadelerini kullandı.

Kamalak: Yanlış işler

Saadet Partisi’nin eski Genel Başkanı Mustafa Kamalak da, Twitter hesabından  “Yanlış işler…” mesajını paylaştı ve Asiltürk-Erdoğan görüşmeleri ardından verdiği “Vebali büyük olanla ittifak olmaz” mesajını da yeniden paylaştı.

'Truva atı' deyip saydırdı

Kamalak'ın eşi avukat Zübeyde Kamalak ise, Asiltürk'ü truva atına benzeterek çok sert tepki gösterdi. Zübeyde Kamalak, YİK'in 1 yıldır toplanmadığını da öne sürerek "Allah cehennemine en kısa sürede kavuştursun da Saadet'i AKP'nin günahlarına katamasın. Ne sıfatla, bizlerin adına hareket ediyor? Sen kimsin, kim oluyorsun kendi kendini YİK başkanı yapmış. 1 yıldır YİK toplanmıyor. İstişare kurulu başkanı istişaresiz sırf egosuyla Saadet'i kirletiyor." tepkisini dile getirdi. 

Oğuzhan Asiltürk: Nasıl haberi olmaz...

Oğuzhan Asiltürk, 'kongre çağrısı' olarak yorumlanan 53 maddelik çıkışı ile ilgili, "Münakaşa amacıyla yazılmadı. Parti iç çalışmasıdır." dedi. Asiltürk, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun haberinin olmadığı iddiasını ise yalanladı, "Nasıl haberi yok, ben çalışmayı kendisine gönderdim" ifadelerini kullandı.