BIST 9.548
DOLAR 32,49
EURO 34,54
ALTIN 2.497,56
HABER /  POLİTİKA

Rusya'ya giden Selahattin Demirtaş ihanet etti

RUSYA'ya giden Selahattin Demirtaş için Başbakan Ahmet Davutoğlu çok ağır konuştu. Davutoğlu 'Bu tam bir ihanet' dedi.

Abone ol

TÜRKİYE'ye ambargo uygulayan Rusya'ya giden HDP lideri Selahattin Demirtaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan sert tepki aldı. Demirtaş'ın Lavrov ile masaya oturmasına sert tepki veren Ahmet Davutoğlu "Bu tam bir rezalettir tam bir ihanettir' dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı) 4'üncü KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri Töreni'nde konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Rusya ziyareti hakkında çok ağır konuşan Davutoğlu, şunları söyledi;

-"Genç kardeşlerimizi direniş adı altında teröre davet edenler başarılı olamayınca yurt dışında kapı kapı dolaşıp bizi şikayet ediyorlar. Kimileri yurtdışında Türkiye'nin itibarını düşürmeye çalışıyorlar. HDP Eş Genel Başkanı'nın Rusya'da, 'Türkiye'nin Rus uçağını düşürmesi yanlıştı' demesi tam bir rezalet ve tam bir ihanettir.

BU MİLLETE İHANETTİR

Böyle bir süreçte Rus uçakları masum Türkmenleri, masum Arapları, masum Kürtleri Azez'de, Halep'te, İdlip'te, Bayırbucak'ta bombalarken koşa koşa Rusya'ya gidip destek bildirmek açık bir şekilde bu millete ihanet etmektir. Bu açık bir aymazlıktır. Moskova'da onlarla yan yana gelip Türkiye'yi eleştirmek sadece bu ülkeye değil insanlığa da ihanettir." 

Selahattin Demirtaş dün Moskova'ya gitmiş ve Rus dışişleri bakanı Lavrov ile masaya oturmuştu

"BÖLGENİN CANLANMASI İÇİN EK ADIMLAR ATACAĞIZ"

Güneydoğu'da bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar hakkında açıklama yapan Başbakan Davutoğlu, "Teröristler vatandaşlarımızın huzurunu hayat alanlarını talan ediyorlar. Teröristler kazdıklara hendeklere kendileri düşecek. Biz daha çok vatandaşımız iş yeri açsın diye uğraşırken onlar dükkanları yakmaya çalışıyorlar. Birlik ve kardeşliğimizi bozan girişimlere izin vermedik vermiyoruz, vermeyeceğiz. Terörlerden etkilenenlerin yanında yer almaya ve yaralarını sarmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımıza ordaki esnafımıza hayatın canlanması için ek adımlar atacağız" ifadelerini kullandı.

"BÖYLE MİLLETVEKİLİ SİZE YAKIŞIR"

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'in Rusya televizyonuna verdiği röportaj hakkında Davutoğlu, "CHP'nin dönüp bir muhasebe yapması lazım. Gerekçe ne olursa olsun farketmez, Türkiye hangi ülke ile problem yaşarsa herkes bu millletin yanında olurum der. CHP lideri "milletvekilimi yedirtmem" dedi hayırlı olsun, böyle milletvekili size yakışır. Bizi eleştirmenize razıyız ama gidip başka ülkelere gidip şikayet etmeyin. Bu ülkeye bir aidiyetiniz olsun." dedi.

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

13 yılda oluşturduğumuz güven ve istikrar ortamı nedeniyle girişimcilik artmıştır. İş kurmak ya da işini kurmak isteyen girişimci artık kendi işine odaklanabiliyor. Bizim en büyük kaynağımız genç ve dinamik nüfusumuzdur.

İnsanımızın eğitimini sağlığını hayat şartlarını bütünlüklü şekilde ele aldık. Her başarının ardında çünkü insan kaynakları vardır. Eğer bu kaynağa sahip değilseniz kaynak size yük olacaktır.

"BÜTÜN BU BÜTÇELER KULLANILSIN"

KOSGEB'in bu yıl destekler için ayrılan bütçeyi büyük oranda kullanmasından, hatta ek bütçe talebinde bulunmasından da büyük mutluluk duyuyorum. Bütün bu bütçeler kullanılsın, ödenekler, ek bütçeyi de inşallah tekrar tekrar vermeye hazırız.

"KOBİ'LER İLERLİYOR, TÜRKİYE İLERLİYOR"

Teknoloji kaynaklı girişimcilik Türkiye'nin en önemli durumudur. Başarılı girişimciler bir ülkenin uluslararası pazarlarda rekabet gücünü arttırıyor. Girişimcilik bizim en önemli maddelerimiz arasındadır. Ekonomideki başarılarımızı herkes tebrik ediyor. Ekonominin kalbi KOBİ'lerde artar. G20'de KOBİ'leri çıkarttık. Türkiye'nin KOBİ'lerii ilerliyor Türkiye ilerliyor.

2007 yılından bu yana 7 milyon insanımıza istihdam sağlamamızın asıl sebebi KOBİ'lerdir. KOSGEB aracılığıyla KOBİ'lerimizin ve girişimcilerimizin her zaman yanındayız. Esnafımız bizim için çok değerlidir.

"İSTİHDAM VE VERGİ OLARAK DÖNÜYOR"

KOSGEB aracılığıyla KOBİ'lerimizin ve girişimcilerimizin her zaman yanındayız. 81 ilimizin çoğunda KOSGEB il müdürlükleri oluşturduk. Girişimcilik eğitimi alanlara çok uygun şartlarda kredi imkanları sağlıyoruz. KOBİ ve girişimcilike aktardığımız kaynaklar ülkemize istihdam ve vergi olarak dönüyor.

"KENDİ İŞLERİNİ KURMAYA DAVET EDİYORUM"

4 yıl içinde 380 bin kişi 'Girişimcilik Eğitimi' aldı. KOSGEB, desteğin yanı sıra eğitim kurumu haline dönüştü. Özellikle gençleri ve girişimcileri sağladığımız kaynaklardan yararlanmaya kendi işlerini kurmaya davet ediyorum. Eğer gençler işsizse sosyal patlama riski söz konusudur. Ulusal kalkınmamızın en büyük hedeflerinden biri de her bir gencimizi iş sahibi yapmaktır.

"300 BİN TL GERİ ÖDEMESİZ KREDİ VERECEĞİZ"

KOBİ gelişim destek programıyla tanıtım teknoloji gibi konularda destek olacağız. KOBİ girişim destek programı ile 300 bin TL'ye kadar geri ödemesiz 700 bin TL'ye kadar geri ödemeli kredi vereceğiz. Girişimcilerimiz yeni ufuk ve vizyonlarla tanışmalı.Türkiye'nin sadece içerde değil dışarda yüzünü ağartacak projelerle sizler destek olacaksınız. Bayrağımızı gururla kaldıracaksınız.