BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.513,73
HABER /  GÜNCEL

İran uçağı otobüse çarptı pilotun bir karesi olay oldu

İRAN Havayollarına ait uçak, Atatürk Havalimanı'nda korkulukları kırıp bir otobüse çarptı. Kaza yapan pilot kabinden başını çıkarıp arkaya bakınca bu fotoğrafı ile sosyal medyada olay oldu.

Abone ol

TAHRAN'dan İstanbul Atatürk Havalimanı'na inen İran Mahan Air'e ait uçak beton bariyerleri aşıp bir otobüse çarptı. Kaza anından objektiflere yansıyan pilot ise sosyal medyada TT listesine girdi.

Mahan Air'in Airbus A310-300 tipi yolcu uçağı, havalimanına inmesinin ardından park pozisyonu alırken duramayıp, beton bariyerlere vurdu. Uçağın bariyerleri aşan ön kısmında hasar meydana geldi.

Bariyerlerin arkasındaki özel bir firmaya ait yer hizmetleri otobüsü de uçağın ön kısmının altında kalarak sıkıştı.  

Uçaktaki yolcular tahliye edilirken, kaptan pilotlar da yetkililere bilgi verdi. Devlet Hava Meydanları İşletmesi ekipleri ve itfaiye alanda bekletiliyor. 

İRAN UÇAĞININ PİLOTU SOSYAL MEDYAYI SALLADI

İran uçağının pilotunun kazadan sonra kabin camını açarak arkaya bakarken çekilen fotoğrafı sosyal medyada olay oldu.

Pilotun camdan başını çıkarıp arkaya bakarken çekilen karesi twitterda TT listesine girdi. Sosyal medya okurları bu kareyle fena halde kafa buldu.

PİLOT ANONS YAPMIŞ

Yolcular, pilotun hidrolik arızası yaşandığını anons ettiğini söyledi. Kazanın uçağın içinde şiddetli hissedilmediğini ifade eden yolcular, korktuklarını belirtti.

Çarpmayı fazla hissetmediklerini ifade eden yolculardan Seyit Hakkı, “Uçak çok rahat indi. Parka giderken hidrolikte problem oldu. Çok korkmadım ama camdan baktığımızda herkes geldi. Yolcularda yaralananlar olmadı” dedi.