BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.439,12
HABER /  DÜNYA

Atamabayev şaşırttı! Türkiye Rusya'dan özür dilesin

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a abi diye hitap eden Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev Türkiye ve Rusya arasında yaşanan uçak kriziyle ilgili sözleriyle şaşırttı.

Abone ol

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Türkiye’nin Rusya’nın Su-24 uçağını düşürerek hata yaptığını söyledi.

Almazbek Atambayev, bugün gerçekleştirdiği yıl sonu değerlendirme basın toplantısında, Türkiye’nin Rusya’nın Su-24 uçağını düşürerek hata yaptığını söyledi. Kırgız lider, Türkiye'nin Rusya'dan düşürdüğü uçak için özür dilemesi gerektiğinin altını çizdi.

'TAYYİP ABİ' SÖZLERİ YALAN OLDU

Atambayev bir çok kez Erdoğan’ı “Tayyip abi” diye karşılarken, Erdoğan ise Atambayev’e “kardeşim” diyerek karşılık vermişti.

YANLIŞ BİR KARARDI

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Atambayev , 17 saniyelik hava sahası ihlali için, uzun yıllar boyu kurulmuş dostluk ilişkisini bozmanın yanlış bir karar olduğunu belirterek, “Kırgızistan’ın sınırlarını da komşu ülkelerin uçakları tarafından saniye değil, saatlerce ihlal edildiği zamanlar çoktur. Ama biz onları vurmuyoruz. Bizim için barış ve huzur önemlidir.” ifadelerini kullandı.

RUSYA ÖZÜRÜ KABUL EDECEKTİR

Ayırca, Atambayev Türkiye’nin yaptıkları için özür dilemesi durumunda Rusya’nın da özürü kabul edeceğini umduğunu belirtti. Atambayev, konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile de görüştüğünü ifade etti.