BIST 9.056
DOLAR 32,32
EURO 35,12
ALTIN 2.301,84
HABER /  DÜNYA

Filistinli bebeği yaktılar dans ederek kutladılar

İSRAİL'de bir grup radikal Yahudi'nin, Filistinli Devabişe ailesinden anne, baba ve 18 aylık bebeğin yakılarak öldürülmesini dans ederek kutladıkları görüntüler ortaya çıktı.

Abone ol

İSRAİL'in Kanal 10 televizyonunda yayınlanan ve Devabişe ailesinin evini kundaklayan yerleşimcilerin arkadaşları olan radikal Yahudilere ait bir düğünde çekildiği belirtilen görüntülerde, grubun ellerinde salladıkları Devabişe bebeğin resmi, molotofkokteyli, bıçak ve tüfeklerle dans ettiği görülüyor.

Yahudi grup, "hadi Filistinlilerden intikam alalım" anlamına gelen İbranice ifadelerin yer aldığı şarkılar söylüyor.

İsrail basını, düğünün sahibi Yahudi çiftin, Devabişe ailesinin evinin kundaklanması olayıyla ilgili tutuklanan yerleşimcilerle bağlantılı olduğunu yazdı.

NETANYAHU TEPKİ GÖSTERDİ

Görüntülerle ilgili şu ana kadar bir soruşturma açılmazken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu bu görüntünün "kabul edilemez olduğunu" söyledi.

Netanyahu, yaptığı yazılı açıklamada, "Yayınlanan şok edici görüntüler, İsrail toplumu ve devletinin güvenliğini tehdit eden bir grubun gerçek yüzünü gösteriyor. Hukuku reddeden ve kendisini bunun üstünde gören insanları kabul edemeyiz. Bu görüntüler, güçlü bir Şin Bet'e (Devabişe ailesine saldırıyı da soruşturan İsrail iç istihbarat servisi) sahip olmamızın ne kadar önemli olduğunun altını çizdi" ifadelerini kullandı.

Yahudi yerleşimciler, ağustos ayında Nablus'ta Filistinli Devabişe ailesinin evini kundaklamış, olayda anne, baba ve 18 aylık bebekleri hayatını kaybetmişti. Aileden sadece 4 yaşındaki diğer çocukları Ahmed vücudunun yüzde 60'ı yanık olarak kurtulabilmişti. 

Devabişe ailesinin evinin kundaklanması davasında tutuklanan bazı Yahudi yerleşimcilerin yargılanması devam ediyor.