BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Vatandaşlar yardım istedi! Bizi bu pisliklerden kurtarın

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yaşayan vatandaşlar terörden büyük zarar gördü. Vatandaşlar askerden "Bizi bu pisliklerden kurtarın" diyerek yardım istedi.

Abone ol

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde güvenli bölgeye taşınan siviller operasyonları destekleyerek "Bizi bu pisliklerden kurtarın" dedi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yaşayan ve operasyon bölgesinde askere sığınan vatandaşlar dün, Türk Silahlı Kuvvetleri personeli tarafından güvenli bir bölgeye tahliye edildi.

<<< GALERİYE GİTMEK İÇİN TIKLAYIN >>>

BİZİ BU PİSLİKLERDEN KURTARIN

TSK personelinin kontrol ettiği evlerde yaşayan vatandaşlar, "Biz bugüne kadar yüzleri maskeli 14-15 yaşlarındaki çocuklardan tokat yiyorduk. Bugüne kadar neredeydiniz? Geç de olsa geldiniz. Allah rızası için operasyonu sonuna kadar devam ettirin, bizi bu pislikten kurtarın" diyerek, terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonları destekledi.

"BUNLAR BURALARIN ÇOCUKLARI OLAMAZ"

Yaşlı bir vatandaş ise güvenlik güçlerine derdini şöyle anlattı: "59 yıldır burada yaşarım ben. Bu son 5 senedir yaşadıklarımı keşke ölseydim de yaşamasaydım. Kim bu adamlar? Bunlar, buraların çocukları olamaz. Buranın çocukları çok temizdi. Nereden geldi bunlar? Bunlar Kürt değil. Camilerimizi, evlerimizi yaktılar."

ASKER KÜÇÜK KIZI KUCAĞINDA TAŞIDI

Güvenlik birimlerinin paylaştığı fotoğraflarda ise askerlerin kendilerine sığınan ailelerin küçük kız çocuklarını, kucaklarına alarak engebeli yollardan geçirmeye çalıştıkları görülüyor.