BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.437,25
HABER /  GÜNCEL

Cizre ve Silopi çok fena! Çatışma çıktı camilere...

CİZRE'de PKK ateş açınca çatışmadan kaçan halk camiye sığındı. Teröristleri etkisiz hale getirmek için tanklar top atışına başladı. Bir grup vatandaş beyaz bayraklarla ilçeyi terketti.

Abone ol

ŞIRNAK'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde 14 Aralık'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağından sonra şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Çatışmaların Yasef mahallesinde PKK saldırıları sebebiyle halk camilere sığındı.

Cizre'de asker ve polisin ortak operasyonu devam ederken, ilçenin hakim tepelerinde konuşlanan tanklardan PKK'lı teröristlerin kurduğu barikatlara top atışları yapıyor.

Operasyonlar nedeniyle özellikle çatışmaların yoğunlaştığı Cudi, Nur ve Yasef mahallelerinde çok sayıda ev, işyeri ve aracın hasar gördü. Yasef mahallesinde bazı ailelerin yoğun çatışmalardan kaçarak camilere sığındı.

BEYAZ BAYRAKLARLA TERKETTİLER

Bugün sabah saatlerinde yoğun çatışmaların olduğu Cudi Mahallesinde bazı vatandaşların ellerinde beyaz bayraklarla mahalleden ayrılıp çevre yoluna doğru gittikleri görüldü.

GAZ BOMBASI İLE MÜDAHALE

İlçede askeri hareketlilik sürerken, barikat ve hendeklerin bulunmadığı Dağkapı Mahallesinde sokağa çıkıp Kırmızı Medrese yakınındaki parkta oturan vatandaşlara sokağa çıkma yasağını hatırlatarak evlerine girmelerini istedi.

Buna uyulmayınca da polis gaz yaşartıcı bomba ile müdahale etti. Atılan gözyaşartıcı bombalardan biri tarihi Kırmızı Medrese'nin bahçesine düşerken, vatandaşlar yeniden evlerine çekildi.

SİLOPİ SON DURUM : SİLAH SESLERİ...

Cizre gibi askerlerin tanklar eşliğinde operasyon gerçekleştirdiği Silopi ilçesi dün geceyi sessiz geçirirken, sabah saatlerinde ilçenin Başak, Cudi ve Nuh mahallelerinden yeniden patlama ve silah sesleri duyulmaya başladı.

HALK GİTMEK İÇİN POLİSTEN YARDIM İSTEDİ

Daha önce çatışmaların yoğun olduğu bölgelerden ayrılmak isteyen bazı vatandaşlar güvenli yerlere nakledilirken, Nuh mahallesinde bazı vatandaşların da polisi arayarak oradan çıkmak istediklerini ancak, bu isteklerin, bölgenin şimdilik güvenli olmadığı gerekçesiyle karşılanamadığı öğrenildi.