BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,79
ALTIN 2.503,17
HABER /  GÜNCEL

Menderes Türel, referanduma karşı çıkan CHP'ye isyan etti

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, CHP'nin açıklanmayan projeyi eleştirmesine isyan etti. Türel, Antalya’da kararları halkın vermesinden rahatsız olanlara inat, yatırımları halka sormaya devam edeceklerini söyledi.

Abone ol

ANTALYA'da raylı sistem hattından, kavşak düzenlemelerine, cadde güzelleştirme projelerine kadar tüm yatırımlarda son kararı Antalyalılar karar veriyor.

Antalyalılar, birkaç ayda bir sandık başına giderek her biri Türkiye’nin en büyük projelerini oyluyor. Katılımcı demokrasinin en güzel örneklerinden bir olan uygulama, Cumhuriyet Halk Partisi’ni rahatsız etti. CHP, uzmanlar tarafından hazırlanan projelerin halkın sorulmasına karşı çıktı.

"HALKIN KARAR VERMESİNDEN RAHATSIZLAR"

CHP’lilerin projelerin halka sorulmasından rahatsız olması Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i de isyan ettirdi. Adında halk olan bir partinin, yatırımlara halkın karar vermesinden rahatsız olmasına anlam veremediğini dile getiren Türel, CHP'lilerde halkın bir şey bilmediği anlayışının devam ettiğini söyledi. Menderes Türel "Efendim bunlara uzmanların karar vermesi lazımmış. Şimdi bakın burada da çok büyük bir garabet var. Yani halk bilmez biz biliriz diyorlar. Senelerdir yaptıkları aynı siyaset. Halk anlamaz. Halk göbeğini kaşıyan adam. Halk bidon kafalı adam. Hep bu siyaseti yaptıkları için halktan her zaman cevabını alıyorlar. Halk sizin bildiğinizden benim bildiğimden çok daha fazlasını bilir. Biz halkın aklına fevkalade itimat ediyoruz. Ve halkın tercihi bizim tercihimiz diyoruz. Bizim demokratik geleneğimiz bunun ispatını ortaya koyuyor. O yüzden biz bu kritik konuları halka soruyoruz" dedi.

"HALKA SORMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Antalyalılara sorulan projeleri zaten Türkiye’nin, hatta dünyanın en ünlü uzmanlarının hazırladığını dile getiren Türel, "Niye halka soruyorsun, uzmanlara sormuyorsun diyorlar, ya güzel! Kardeşim zaten uzmanlar bununla ilgili bütün çalışmaları yapmışlar. Ortada bir proje var. Bütün hazırlıklar teknik olarak uzmanlar tarafından bitirilmiş. Ama biz onu yeterli görmüyoruz. Halk ne diyor. Halkın kanaati ne biz onu da soracağız diyoruz. Biz bunu sorduğumuzda da ‘halk bilmez’ diyorlar. Kusura bakmasınlar ama halk onların bildiğinin bin mislini bilir. Biz halka sormaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

"AÇIKLANMAMIŞ BİR PROJEYİ BİLE ELEŞTİREBİLİYORLAR"

Antalya’nın geleceğini inşa edecek çok önemli projeleri bir bir hayata geçirdiklerini kaydeden Menderes Türel, her biri Türkiye’nin en büyük projeleri arasında yer alan bu yatırımların bile çeşitli bahaneler ile eleştirildiğini ifade etti. Bu kişilerin açıklanmamış bir projeyi bile eleştirebilecek düzeye geldiğini ifade eden Türel "Ben daha Boğaçayı Projesi’ni açıklamamışım. Nasıl bir proje olacağını bilmeden daha açıklamamdan bir gün önce CHP İl Başkanı ‘ayranı yok içmeye projesi’ diyor. Ya bir bekle. İki gün bekle. Bir ben ne yapacağımı bir açıklayayım ondan sonra konuş" dedi. Başkan Türel daha proje açıklanmadan "ayranı yok içmeye projesi” nitelendirilmesini duyunca, CHP’nin hakikaten çok sığ bir politika ile meşgul olduğunu söylemekten kendisini alıkoyamadığını ifade etti.

"BAKTILAR OLMUYOR ATATÜRK’ÜN ARKASINA SIĞINIYORLAR"

Bu kişilerin yeri geldiğinde Mustafa Kemal Atatürk’ü de siyasete alet ettiğini ifade eden Türel, "Baktılar olmuyor hemen Atatürk’ün arkasına sığınıyorlar. Antalya'da katlı köprülü kavşak yapacağımız noktadaki proje için Atatürk kaldırılacak, heykel yok edilecek diyorlar. Biz her zaman söylüyoruz. Atatürk heykelini kim yok etmeye kalkarsa karşısında Menderes Türel’i bulur. Ben buna kesinlikle müsaade etmem. Ancak bunun bir kavşak yapılması için bir başka yere taşınması gerekiyor ise; bu da tartışmalara neden oluyorsa; gidelim halka soralım. Ya kavşakta heykel yerinde kalsın biz oraya kavşak yapmayalım veya heykeli halkımızın istediği bir yere taşıyalım ve üst geçitli bir kavşak yapalım. Bu sorulara halkın yüzde 96'sı kavşağı yapın Atatürk heykelini taşıyın diye cevap verince de klasik söylemlerine başvuruyorlar. Çaresizlik içinde bu konuları halk bilmez uzmanlara sorun diyorlar. Biz zaten uzmanlar projeyi hazırladıktan sonra halka soruyoruz bunu dahi anlamıyorlar" şeklinde konuştu.

"ANLAMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORUM"

Yapılan açıklamaları bazen anlamakta kendisinin de zorluk çektiğini kaydeden Menderes Türel "Özür dileyerek söylüyorum o kadar cahilce konuşuyorlar ki bunları anlamak mümkün değil" ifadelerini kullandı.