BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  DÜNYA

Rusya'da Wagner krizi! Rusya Devlet Başkanı Putin: Bütün suçlular cezalandırılacak

Anadolu Ajansı
Anadolu Ajansı

Rusya'da Wagner krizi yaşanıyor. Rusya Devlet Başkanı Putin konuyla ilgili ilk açıklamasını yaptı ve "Silahlı isyan girişiminde bulunan bütün suçlular kaçınılmaz olarak cezalandırılacaktır." dedi.

Abone ol

Rusya Devlet Başkanı Putin, Wagner krizini toplumu bölme girişimi ve halkın sırtından vurulması olarak nitelendirdi.

 Rusya Devlet Başkanı Putin "Rusya'yı tekrar bölmeye izin vermeyeceğiz. Halkımızı koruyacağız" dedi ve şunları kaydetti:

"Silahlı isyan girişiminde bulunan bütün suçlular kaçınılmaz olarak cezalandırılacaktır. Rusya'yı tekrar bölmeye izin vermeyeceğiz. Halkımızı koruyacağız.Karşılaştığımız ihanettir. Fahiş hırslar ve kişisel çıkarlar, ülke ve halka yönelik ihanete yol açtı"

Rostov'da güvenlik önlemleri artırıldı

Rusya’da Wagner krizi nedeniyle Rostov bölgesinde güvenlik önlemleri artırıldı. Rostov Bölge Valisi Vasiliy Golubev sosyal medya paylaşımında trafik kısıtlamaları nedeniyle ana caddelerin bazı noktalarında araçların biriktiğini, kilometrelerce uzunlukta kuyrukların oluştuğunu kaydederek, bölge sakinlerinden bazı ana caddelerde araç kullanmamalarını istemişti.

Wagner'in kurucusu Prigojin: Putin tamamen yanılıyor

Rus yönetimine isyan eden Wagner'in kurucusu Prigojin "Vatana ihanet" hususunda Devlet Başkanı (Putin) tamamen yanılıyor. Biz vatanseveriz. Savaştık ve savaşıyoruz." dedi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde aktif bir rol üstlenen Rus paralı asker grubu Wagner ile Rus ordusunun yöneticileri arasındaki büyük bir kriz darbe girişimine dönüştü. Wagner'in kurucusu Yevgeny Prigojin'in açıklamalarının ardından Rusya sokaklarında zırhlı araçlar görülmeye başlandı. Prigojin, yaptığı açıklamada Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Rusya Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov'un Wagner askerlerini yok etmek için operasyonlar düzenlediğini iddia ederek, "Rus Silahlı Kuvvetleri, Wagner PMC kamplarına füze saldırısı düzenledi. Çok sayıda yoldaşımız öldü, bu savaşa nasıl yanıt vereceğimize biz karar vereceğiz" dedi.