BIST 9.141
DOLAR 39,65
EURO 45,94
ALTIN 4.303,00
HABER /  DÜNYA

Rusya Ukrayna barış görüşmeleri İstanbul Çırağan Sarayı'nda başladı

İSTANBUL Rusya ile Ukrayna arasındaki barış görüşmelerinin ikinci turuna ev sahipliği yapıyor. 3 yılı aşkın süredir devam eden Rusya-Ukrayna Savaşı'nda taraflar, cumartesiyi pazara bağlayan gece yaşanan şiddetli saldırı haberlerinin ardından bugün İstanbul'da bir araya geldi. Görüşmelere Dışişleri Bakanı Hakan Fidan başkanlık etti.

Abone ol

Türkiye-Rusya-Ukrayna Üçlü Toplantısı için heyetler İstanbul'da bir araya geldi. Barış görüşmelerinin ikinci turuna bu kez Çırağan Sarayı ev sahipliği yaptı. Rusya-Ukrayna görüşmelerine Dışişleri Bakanı Hakan Fidan başkanlık edecek, MİT Başkanı İbrahim Kalın da görüşmelere katıldı. Görüşme yaklaşık 1.5 saat sürerken, 16.00'da sona erdi.

Rusya Ukrayna barış görüşmeleri İstanbul Çırağan Sarayı'nda başladı - Resim: 0

Görüşmenin başlangıcından önce Bakan Fidan bir açıklamada bulundu. Bakan Fidan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

-"2 hafta sonra 2. tur temaslarını gerçekleştirmekten memnuniyet duyuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı, sayın Putin ve sayın Zelenskiy'le temas halinde süreci takip etmektedir. Nitekim bu temaslar doğrultusunda geçtiğimiz hafta toplantının hazırlıklarını gerçekleştirdik. Her iki tarafla da geniş boyutla konuyu ele aldık. İlk toplantıda alınan kararların hayata gerçekleştirilmesi için iki taraf da adımlarını attı. Liderler zirvesi için de gerekli görüşmeler bugün ele alınacak. Görüşmelerin verimli geçmesi ve arzu edilen sonuçların alınması temel beklentimizdir. Sayın Trump'ın bu görüşmelere yönelik inancı ve kararlılığı, yeni bir fırsat penceresi aralamıştır. Asıl olan sürdürülebilir bir barış anlaşmasına ulaşmaktır. Bu yolla küresel sorunlara çözüm bulunacaktır. Türkiye olarak bu konuda her türlü adımı atmaya hazırız."

Rusya Ukrayna barış görüşmeleri İstanbul Çırağan Sarayı'nda başladı - Resim: 1

Toplantıya katılacak Rusya heyetinde, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in müşaviri Vladimir Medinskiy, Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Galuzin, Savunma Bakan Yardımcısı Aleksandr Fomin ve Genelkurmay Başkanlığı Ana Müdürlüğü Başkanı İgor Kostyukov yer aldı.

Ukrayna heyetinde ise Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergiy Kyslytsya, Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) Başkan Yardımcısı Oleksandr Poklad ve Dış İstihbarat Servisi Başkan Yardımcısı Oleh Luhovskyi bulundu.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Kendinizi kötü hissediyorsanız sebebi güneşteki büyük patlama olabilir
Foto Galeri Kendinizi kötü hissediyorsanız sebebi güneşteki büyük patlama olabilir Galeriye Gözat