BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Rusya askeri kaybını sır gibi saklıyordu! Ukrayna lideri Zelenskiy açıkladı

UKRAYNA Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'nın Donbas'ta baskını artırmaya başladığını belirterek, "Rus askeri liderliği önümüzdeki haftalarda binlerce Rus askerinin daha öldürüleceğini ve binlercesinin de yaralanacağını gayet iyi biliyor" dedi. Zelenskiy, Rusya'nın savaştaki askeri kaybını da açıkladı.

Abone ol

UKRAYNA Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'nın doğudan saldırı için ek birlikler getirdiğini, Donbas'taki baskıyı artırdığını ve Harkiv'de takviye kuvvetler oluşturduğunu belirterek 23 bin Rus askerinin savaşta hayatını kaybettiğini söyledi.

Zelenskiy, bu sayının daha da artacağını vurgulayarak, "Rus askeri liderliğinin yeni büyük kayıplara hazırlandığını biliyoruz. Mart ve nisan aylarında neredeyse tamamen yok olan veya önemli ölçüde zayıflayan bu birimlerde yeni personel alımı yapılıyor. Çok az savaş tecrübesi olan personeller. Böylece bu birimleri taarruza atabilecekler. Rus askeri liderliği önümüzdeki haftalarda binlerce Rus askerinin daha öldürüleceğini ve binlercesinin de yaralanacağını gayet iyi biliyor" diye konuştu.

"Rus askerlerine yalan söyleniyor"
Zelenskiy, Rus kumandanların askerlerine yalan söylediğini ifade ederek, "Rus komutanlar savaşmayı reddetmeleri nedeniyle ciddi bir sorumlulukla karşı karşıya kalacaklarını söyleyerek askerlerine yalan söylüyor. Her Rus askeri hala hayatını kurtarabilir. Bizim topraklarımızda ölmektense Rusya'da hayatta kalmaları daha iyi" dedi.