BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,96
ALTIN 2.434,57
HABER /  GÜNCEL

Rus uçakları Türkmenler'i vuruyor!

Türkmen Milli Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Arif Emeç, Rus uçaklarının bölgeye bomba yağdırdığını söyledi. Önce Allah'a ardından Türkiye'ye güveniyoruz diyen Emeç, bir çok bölgeyi kaybettiklerini açıkladı.

Abone ol

Suriye'de rejim güçleri Rusya'nın da desteğiyle Bayırbucak Türkmen bölgesinde katliam yapıyor! Türkmen Milli Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Arif Emeç, birçok bölgeyi kaybettiklerini açıklarken, Türkmenler'in bölgede Rusya'nın da desteğiyle ağır yenilgi aldığını, durumlarının çok kötü olduğunu söyledi.

Esed rejiminin Türkmen Dağı'na yönelik başlattığı kara harekatı yoğun şekilde sürüyor.

Sabah saatlerinde bazı mevzi ve köyler uzaktan atılan füze ve havan toplarıyla aralıklarla vurulurken, Türkmen bölgesinde 4 önemli kasaba kaybedildi. Savaşan Türkmen güçleri ellerinde kalan stratejik bölgeyi korumaya çalışıyor.

Eser rejimi Rusya'nın da desteğiyle bölgede katliam yapıyor. Şu ana kadar yüzlerce sivilin hayatını kaybettiği açıklandı.

"BİRÇOK BÖLGEYİ KAYBETTİK"

Saldırılarla ilgili Habertürk'e konuşan Türkmen Milli Hareket Partisi Genel

Rusya merkezli Sputnik News adlı haber sitesi, Rusya'nın da desteğiyle Türkmendağı'nın tamamen Esed rejiminin kontrolü altına geçtiğini yazdı

Başkan Yardımcısı Arif Emeç, "Birçok bölgeyi kaybettik. Kalan yerlerde mücahitlerimiz ağır mücadele veriyor. İnsanlar çok kötü durumda, Rus uçakları 10'ar 10'ar geliyor. Bayırbucak Türkmenleri çok perişan halde, durum vahim. Yerleşim yerlerin yerle bir oldu.Bizim tek umudumuz Allahtan sonra Türkiye'dir. Elimizde kalan bir stratejik bölge var o da giderse Türkmen bölgesi biter" dedi.

KIDILDAĞ, REJİMİN ELİNE GEÇTİ

Akşam saatlerinde Türkmenlerin yaşadığı bölgeye doğru ilerleyen askerlerin Kızıldağ'ı ele geçirdiği belirtilirken, sivil halk da Türkiye sınırına doğru kaçmaya başladı. Dün yaklaşık 20 bin Türkmen'in sığındığı Hatay'ın Yayladağı İlçesi'nin karşısındaki Lazkiye'nin Yamada Köyü'ndeki çadır kente bugün de 10 bin civarında sivilin sığındığı bildirildi.