BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Kadın denilen canlı bomba erkek çıktı

Paris saldırısında teröristlerin kimliği konusunda Fransa bir skandala daha imza attı. Canlı bombanın Hasna Aitboulahcen olduğunu açıklayan Fransız polisi bu kez de canlı bombanın kadın değil erkek olduğunu açıkladı.

Abone ol

Paris'teki terör saldırılarının faillerini yakalamak için polisin Saint-Denis'de gerçekleştirdiği operasyonda kendini patlatan kişinin Hasna Aitboulahcen olmadığı ortaya çıktı.

Fransız polis kaynakları, daha önce açıklandığı gibi polisin operasyonunda kendini patlatan kişinin bir kadın değil erkek olduğu bilgisini verdi.

Açıklamada canlı bombanın aynı operasyonda öldürülen saldırının planlayıcısı Abdülhamid Abaaoud'un kuzeni Hasna Aitboulahcen'in olmadığının anlaşıldığı belirtildi.

Çarşamba günü 7 sat süren operasyon sonrası, Aitboulahcen'in Avrupa'da kendini patlatan ilk kadın canlı bomba olduğu iddia edilmişti.Polisin Paris'teki terör saldırılarının faillerini yakalamak için Saint-Denis'de gerçekleştirdiği operasyonda 3 terörist ölü ele geçirilmişti.

Teröristlerin kaldığı eve yönelik operasyonda ölü geçirilen üçüncü cesetin kimliğinin tespiti yönündeki çalışmalar ise devam ediyor.