BIST 9.008
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.280,65
HABER /  GÜNCEL

Türkmendağı'nda katliam var!

Suriye'deki Türkmendağı'ndan gelen haberler yürek dağlıyor. Rus uçaklarının, rejim askerleriyle birlikte Türkmenler'e yönelik operasyonda çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Abone ol

Suriye'de rejime muhalif Türkmenler'in bulunduğu bölgeler rejimin eline tekrar geçti. Türkmendağı'nın düştüğü ve sivil kayıpların olduğu belirtilirken, 10 bine yakın Türkmen bir kez daha katliamla karşı karşıya!

Suriye ordusu, 3 gün önce Lazkiye kırsalındaki Bayırbucak Türkmen bölgesinde başlattığı kara harekatını genişletmişti. Yerel kaynaklara göre ordu, sabah erken saatlerde Rusya'nın da hava desteğiyle Fetih Ordusu'nun kontrolünde bulunan Türkmen Dağı mevkiindeki Fırınlık, Acısı ve Avanlı bölgelerine aynı anda saldırı başlattı.

Bölgede stratejik bir öneme sahip olan Türkmen Dağı'na giren Suriye ordusu, şiddetli çatışmalar sonucunda Dagameşle ve Şems kasabasını ele geçirdi.

Lazkiye ile İdlib'in arasında bulunan Türkmen Dağı, 3 yıl önce muhaliflerin kontrolüne geçmişti.

20 BİN TÜRKMEN ÇADIR KENTLERDE

Suriyeli yerel kaynaklar, Bayırbucak Türkmenleri bölgesine 3 gün önce başlayan saldırılarda çok sayıda Türkmenin hayatını kaybettiğini, çok sayıda yaralı bulunduğunu bildiriyor. Saldırılar nedeniyle 18 Türkmen köyünün boşaltıldığı ayrıca can güvenliği nedeniyle binlerce kişinin Yayladağı İlçesi'nin karşısındaki Lazkiye'nin Yamada Köyü'nde bulunan çadır kentlere sığındığı, çok acil gıda ve çadıra ihtiyaçları olduğu belirtiliyor.

SİVİLLER KATLEDİLİYOR

Öte yandan Esad'a bağlı uçaklar bugün de İdlib'in muhaliflerin kontrolündeki Albara ve Mart Alnoaman köylerine hava saldırısı düzenledi. Saldırıda çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği kaydedildi.