BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Rus polisi içinde 'yolsuzluk bitmemiş'

Rusya İçişleri Bakanının 'polis içinde yolsuzlukların bittiğini' açıklaması ardından rüşvet ve zorla para alma suçlamasıyla en az 3 polis tutuklandı.

Abone ol

Rusya İçişleri Bakanı Raşid Nurgaliev'in Rus polis güçlerinde yolsuzluk ve olumsuz hiçbir unsur kalmadığını açıklamasından bir gün sonra, polis birimleri arasında bir dizi skandal meydana geldi.

Rusya'da polis güçlerinin baştan aşağı elden geçirilmesi, polis kuvvetlerine yeni bir ad verilmesi ve yolsuzluğa karışan polislerin temizlenmesi üzerinden altı ay geçmeden, İçişleri Bakanı Nurgaliev, dün, "Rüşvet alan polisler geçmişte kaldı. Yetkilerin kötüye kullanılması ve diğer olumsuz işler de öyle. Elimizde kalan polisler, en iyilerin en iyisi." şeklinde bir açıklama yapmıştı.

BBC'nin Moskova muhabiri Steve Rosenberg, İçişleri Bakanının şimdi bu sözleri sarfettiğine pişman olabileceğini belirtiyor.

Dün gece Moskova dışındaki bir mezarlıkta yüksek rütbeli bir polis, bir cenaze levazımatçısından zorla para almaya çalışırken tutuklandı.

Vladivostok kentinde de, bir mahkeme, yasadışı kumarhanelerle ilişkisi saptanan bir emniyet müdürü yardımcısının tutuklanması için karar aldı.

Bir kamyona çarparak şoförün ölümüne yolaçan ve olay yerinden kaçmaya çalıştığı öne sürülen bir başka polis de, soruşturma altına alındı.