BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

'Filistin devleti tanınınca İsrail'e yer kalmayacak'

İran cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinecad Filistin devletinin kurulmasıyla İsrail'e orta doğuda yer kalmayacağını söyledi.

Abone ol

İran cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, Tahran'da yaptığı bir konuşmada orta doğuda İsrail devletine yer olmadığını söyledi.

İran'ın başkenti Tahran'da Filistin'le Dayanışma Günü kapsamında binlerce kişiye seslenen cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, Filistin devletinin resmi olarak tanınması sonrasında İsrail'e bölgede yer kalmayacağını söyledi.

Yahudi soykırımını bir kez daha reddeden İran lideri, Filistin devletinin kurulmasının, Filistin topraklarının kurtuluşu yönünde yalnızca ilk adım olarak görülmesi gerektiğini belirtti.

İran devlet televizyonu, Mahmut Ahmedinecad’ın Tahran'da katıldığı "Filistin'le dayanışma ve İsrail devletini lanetleme" töreninin benzerlerinin, ülkenin birçok şehrinde düzenlendiğini söyledi.

Filistin devletinin uluslar arası alanda resmi olarak tanınması tartışmasının, Filistinli liderler tarafından eylül ayında toplanacak Birleşmiş Milletler genel kurulunda gündemine getirilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Filistin'in devlet statüsü kazanması İsrail - Filistin görüşmelerinde önemli bir yer tutmakta.

Uzmanlar, bu sebeple Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yapılacak oylamanın sembolik değerinin bir hayli yüksek olacağı yorumunda bulunuyorlar.

Filistinli liderler ise Birleşmiş Milletlerdeki oylama sayesinde İsrail yönetimine önemli bir mesaj iletmeyi umuyorlar.