BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.440,18
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP o yolsuzluk belgelerini istedi!

CHP eski Ankara İl Başkanı Tarık Şengül partisini sarsan imar rantı yolsuzluğuyla ilgili iddiası üzerine başlatılan incelemeyi internethaber'e değerlendirdi

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA- CHP eski Ankara İl Başkanı Tarık Şengül'ün CHP'li Yenimahalle Belediyesi'nin de ortak olduğunu iddia ettiği büyük rant yolsuzluğu iddiası CHP'yi harekete geçirdi.

CHP ilk olarak Çarşamba günü yapılan MYK toplantısında Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görev yapan ve söz konusu imar kararına muhalefet şerhi koyan CHP’li üyelerden birini dinledi.

İddiaları incelemek için oluşturulan komisyonun ilk işi de Şengül'den bilgi ve belge istemek oldu.

Parti yönetiminin konuya ciddiyetle eğilmesinden büyük memnuniyet duyduğunu söyleyen Tarık Şengül, "Böyle büyük bir yolsuzluğun üzerine gidilmesi tarihi bir şey. Sadece CHP için değil bütün siyasi partiler ve kentler için tarihi ve önemli. İstedikleri raporu sunacağım. Bu partiyi zayıflatmaz güçlendirir" dedi.

CHP, Ankara İl Başkanı Şengül'ün istifasıyla sonuçlanan imar rantı yolsuzluğu ile çalkalanıyor. Şengül'ün ortaya attığı iddiaya göre Büyükşehir Belediyesinin başını çektiği bir imar rantı yolsuzluğuna CHP'li Yenimahalle Belediyesi de ortak oldu. 'Tenzili rütbe'ye uğramış bir yönetici, Şengül'e bir işadamı 'göndererek, '300 milyon dolar rüşvet karşılığı ile yapılan işe sessiz kalınmasını istedi...

TARİHİ BİR ADIM

CHP eski il başkanı Tarık Şengül bu iddia üzerine partisinin başlattığı incelemeyi internethaber'e değerlendirdi. Şengül şunları söyledi:

"Partinin oluşturduğu komisyon iddialarla ilgili bilgi ve belgeleri istedi. Bir rapor verip veremeyeceğimi sordu. Ben de hazırlayıp sunacağım. Benim için önemli olan iddiaların ciddiye alınıp incelenmesi. Tarihi bir şey bu. Sadece CHP için değil, bütün siyasi partiler ve kentler için tarihi ve önemli. CHP liderinin hassasisiyeti dikkate değer. Böyle sonuçsuz kalmaz umarım. Ankara'da Gökçek belediyeciliği bitmeli, bitirilmeli."

CHP'Yİ GÜÇLENDİRİR...

Şengül'e yaptığı açıklama ile parti disiplinine aykırı davrandığı yönündeki eleştirileri de sorduk. "Ben de parti disiplinini bilirim ama bazı anlar vardır kırılma noktaları. Böyle olduğunu düşündüm" diyen Şengül şöyle devam etti:

"Soruşturma açılması ile bu iddiaların karşılıksız kalmadığını gördüm. Sayın Genel Başkan da 'ciddi iddialar' dedi. Ankara'nın bütününde imar yolsuzluğu var. CHP açısından olumsuz tartışmalara, sıkıntılara neden olsa da, bu iddiaların üzerine gidiliyor olması CHP'yi zayıflatmaz, tersine güçlendirir."

İŞTE RANT İDDİASI OLAN KONAKLARIN HİKAYESİ

CHP'de büyük tartışma yaratan rant yolsuzluğu iddiası Çayyolu'nda yapılacak büyük bir konut inşaatını hedef alıyor. Çayyolu sakinlerince oluşturulan kimi internet haber sitelerinde yer alan haberlere göre rant yolsuzluğu iddiasının ayrıntıları şöyle:

EMA Havuzlu Konakları 79 konağı içeren bir proje olarak gündeme geldi. İlk olarak konak sayısı 188'e çıkarıldı. Proje sahibi EMA ekonomik krize dayanamadı, battı. İnşaatın yeni sahibi 14 Mart 2011'de Büyükşehir Belediyesi'nden yoğunluğun yeniden arttırılması kararı çıkarttı. 188 konut da bu kez 892'ye çıkarıldı. Karar Büyükşehir İmar Komisyonundan CHP'li ve MHP'li 4 komisyon üyesinin 4 red oyuna karşın AK Partililerin 5 oyuyla kabul edildi. Karara ret oyu veren CHP'lilerin tavrı Yenimahalle Belediyesi'nde değişti. Yenimahalle Belediyesi aynı konuyla ilgili 1/1000 ölçekli plan değişikliğine tamam dedi.

Ancak süreç bununla bitmedi. Şehir Plancıları Odası'nın bu karara dava açacağının öğrenilmesi üzerine Şengül'ün "CHP'de tenzili rütbeye uğramış biri" olarak tanımladığı bir genel merkez yöneticisi aracılığıyla bir işadamı Şengül'e bu davanın açılmaması için 300 milyon dolar rüşvet önerdi. İşte kavga da bu rüşvet iddiasının kamuoyuna açıklanması ile başladı...