BIST 9.786
DOLAR 32,60
EURO 35,01
ALTIN 2.449,22
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan CHP'ye açık tehdit

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yolsuzluk suçlamalarına karşı AK Parti örneği vererek kendini savunun CHP'lilere yanıtı sert oldu

Abone ol

İNTERNETHABER- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yolsuzluk iddialarıyla sarsılan CHP'nin "Biz AK Parti gibi değiliz" savunmasının altında kalmadı. CHP'yi yerden yere vuran Erdoğan, CHP'yi resmen tehdit etti:

"Sen kendi belediyelerine bak. Daha neler çıkacak ortaya bunları da göreceğiz. Sen çıkarmazsan, bu ülkenin kurumları bunları çıkaracak."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul-Şile bölünmüş yol açılış töreninde CHP'ye yüklendi. CHP Ankara İl Başkanı Tarık Şengül'ün istifası ardından CHP'de başlayan rant tartışmalarını hedef alan Başbakan Erdoğan, çok tartışılacak sözler söyledi.

AK PARTİ CHP'NİN PEŞİNE DÜŞTÜ

"Kendi içlerinde birbirlerine girmişler" diyen Başbakan Erdoğan, Tarık Şengül'ün istifasını "Milyon dolarlık yolsuzluk ortaya çıktı diye istifa ediyor" sözleriyle eleştirdi.

"İstifa edince karışıyorlar birbirlerine. Onun üzerine de diyor ki, 'Bizim partimiz temizdir, AK Parti gibi yolsuzluklara karışmış parti değildir.' Sen aynaya dikkatli bak. Senin temizleyecek çok şeyin var. Sen belediyelerindeki pislikleri temizle. Daha neler çıkacak ortaya bunları da göreceğiz. Sen çıkarmazsan, bu ülkenin kurumları bunları bir bir çıkaracak."

2023 HEDEFİNE BAŞLIYORUZ

Konuşmasının bir bölümünü ekonomik verilere ayıran Erdoğan, hafta başında hizmete giren Ankara-Konya arası hızlı tren projesine de değindi.

"Hayal diyenler gerçek olduğunu gördüler. 10 yıl önce Ankara-Konya arası 10 buçuk saat sürüyordu. Bugün 1 buçuk saat. '10'ncu Yıl Marşı'nda demir ağlarla ördük' diyorlar. Bunu söyleyenler kaç kilometre demir ağ ördüler bu ülkede. Ama biz örüyoruz. Bu ideallarimizi gerçekleştirmek için yola devam ediyoruz. Türkiye'yi demir ağlarla öreceğiz."