BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Kocaman'dan süründürüyorlar tepkisi

Aykut Kocaman ve futbolcular son gelişmeler sonrası kameraların karşısında.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Fenerbahçe yönetimden sonra futbolcular ve teknik heyet de federasyondan takımın alt lige düşürülmesini talep etti.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın hedefinde federasyon ve fırsatçılıkla suçladığı bazı takımlar vardı. Fenerbahçe üzerine organizasyon kurulduğunu savunan Kocaman, camianın süründürüldüğünü savundu.

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'in demeçlerini samimi bulmadığını belirten Kocaman, isim vermeden Galatasaray'ın Fenerbahçe'nin gücünden çekindiği için süreci kullandığını iddia etti.

Genç teknik adam ayrıca sezon soyunca kendisine en sıra dışı gelen olayın Karabükspor kalecisinin rakip sahada 90+3'te gol araması olduğunu sözlerine ekledi.

Belözoğlu şampiyonluğun analarının ak sütü gibi helal olduğunu savunurken, Volkan Demirel de ömrü elverdiğince takımda kalmak istediğini açıkladı.

Bank Asya 1. Lig'de oynamayı talep eden Fenerbahçe'de, teknik direktör Aykut Kocaman ve futbolculardan Emre Belözoğlu ve Volkan Demirel Can Bartu tesislerinde basın toplantısı düzenledi.

SÜRÜNDÜRÜYORLAR

 "Bu süründürme döneminde taraftarlardan taraftar karta büyük ilgi göstermelerini istiyorum" diyen Kocaman, süründürme kelimesinin ne anlama geldiğini anlattı:

"Süründürme kelimesini kullandım, şu anda yaşanan periyot açıkçası sadece bir futbol adamı değil bir insan olarak da bunu gösteriyor. TFF'nin o kararı aldığını düşünüyorum. UEFA hikaye. Son derece saçma bir karar. Ali Koç'un da belirttiği gibi TFF'nin de aynı şekilde gereğini yapmasını istiyoruz. Şampiyonlar Ligi'nde yoksak, neden Süper Lig'deyiz. Süper Lig'deysek neden Şampiyonlar Ligi'nde değiliz. Çok açık bir soru. İkisinden birinin gereğini yapmalılar. Piyon gibi gözüküyoruz. Söyleyeceğim tek şey acı çektiğimdir. Her şey dalga geçer gibi alay eder gibi bir süreç devam ediyor. Umarım süründürme dönemi sona erer.

ORGANİZAZYON VAR

 Masa başında kupalarını ellerinden alınmasının onur kırıcı olduğunu savunan Kocaman, organizsayon iddiasını gündeme getirdi:

"Baştan aşağı saçma bir durum. Türkiye'de şaka gibi bir durum var. Kupayı geri vermek gibi jest yapmamıza gerek yok. Masa başında hakkımızın elimizden alınması çok fazla onur kırıcıdır. Bütün rakiplerimizi iyi futbol oynayarak yendik. Sahada kazandığımızın masa başında elimizden alınmak istemesi çok acı verici. TFF madem bizi Şampiyonlar Ligi'ne göndermedi demek ki elinde bazı şeyler var. Onları devreye soksun. Şampiyonlar ligini son ana bırakılması bile organizasyonun devamı olarak görüyoruz. Oyun içinde piyonlarız. Feryadımızı yetkililere bildiriyoruz."

FIRSATÇI KULÜPLER

Kocaman ayrıca Trabzonspor ve isim vermeden Galatasaray'ı eleştirdi. Fırsatçılıkla suçladığı takımlar teknik adamın eleştiri odağındaydı:

"Durumdan yararlanmaya çalışan kulüpler olduğu bir gerçek. Bu kulüplerin zaten çok net bir şekilde yazışmaları da var. Çok net bir şekilde Fenerbahçe'nin gücünün tırpanlanmasından hoşnut olunduğu bir gerçek.

BASKETBOLCU LÜTFİ ARIBOĞAN'A TEPKİ

Bu fırsatı kullanmaya çalıştıkları çok net. Federasyondaki bağlantılarıyla bir şekilde net. Maalesef futbolun içinden gelen insanlar futbolu yönetemiyor. Bir basketbolcu geliyor ve futbolu yönetebiliyor. Bazen kulüplerin bazı uzantılarının bu tip kararların böyle küçük resimlerinde rol oynadığını şahsım adına düşünüyorum.

ŞENER SAMİMİ GELMEDİ

Trabzonspor başkanının bugüne kadar demeçlerini izlediğim zaman, açıkçası söyleyeyim samimi gelmedi. Trabzonspor Şampiyonlar Ligi'ne giderken Şener'i yasağı hemen kaldırıldı. Ne öldürüyorlar, ne güldürüyorlar. 3-4 ay sonra ne olacağı belli. Süründürmekten kastım bu. Gidişat şunu gösteriyor ki, biz ayakta kaldığımız sürece, 3-4 ay sonra küme düşme kararı verilecektir.  

PİYONUZ

Şike tespit edilirse zaten bunları konuşmanın bir anlamı yok. Biz yüzsüz insanlar değiliz. İnşallah da öyle bir şey çıkmayacak. Biz öyle bir şey olmayacağını düşünüyoruz. Başka bir hikayenin içindeki piyon olarak devam ediyoruz. Bütün gücümüzle elde ettiğimiz şampiyonluğa da sıra gelecek. Önce Şampiyonlar Ligi elimizden alındı ileride şampiyonluğa da sıra gelecek. Futbol sahasından somut örnek vardı. Karabük maçında rakip kaleci bizim sahada 90+3'te gol aramasıydı."

KULÜBÜN YAŞAMASI GEREKİYOR

Kocaman ayrıca Luganonu'nu gidişi ve kendisinin geleceği hakkında sorulara da cevap verdi:

"Lugano'nun gidcek olması beklenen bir gelişme. Hiç kimsenin gitmesini istemeyiz. Açıkcası oyuncular da gitmek istemiyor. Ancak kulübün yaşaması gerekiyor. Bazılarının transferi gerçekleşecekse bu nedenle gerçekleşir. Oyuncularımın bazı şeyleri düşünmesi çok onurlu bir davranış. Kulüp işlerini yerine getirmelidir.

KOCAMAN GİDECEK Mİ?

(Daha önce yaptığı 'tek bir puanımız silinirse istifa ederim' açıklamasının hatırlatılması üzerine) Ben kararımı vermiştim ama akıl ya da mantıkla alınan kararlardan ziyade duyguların öne çıktığı bir dönemdeyiz. Ben de kalabildiğim kadar Fenerbahçe'deyim."

VOLKAN DEMİREL VE EMRE BELÖZOĞLU NELER DEDİ? SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]


60 GÜNDÜR GECELERİ UYUYARIYORUZ

Futbolcular da yaşanan süreçten duydukları rahatbızlıkları dile getirdi. Amatör kümede bile oynamaya razı olduğunu söyleyen kaleci Volkan Demirel, bu süreçte neler çektiklerini kamuoyla paylaştı:

"Hocamızının dediği gibi sürünme dönemindeyiz. Takım olarak en gururlu şekilde çıkacağımızı biliyoruz. Biz burada ne diyorsak takım da onu düşünüyor. Şampiyonluğu nasıl elde ettiğimizi futboldan anlayan insan çoktur. Bütün gözler gördü. Bizim isteğimiz alt ligden bembeyaz bir sayfayla şampiyonlar ligini vermiyorsanız ve rakibimize veriyorsanız, birinci ligde oynatmayın diyoruz. TFF'nin kararı ne olur bilemeyiz ama bir alt ligden başlamak istiyoruz. 50-60 gündür geceleri uyumuyoruz. İsterse amatör kümede de oynayalım ben hiçbir şekilde bir yere gitmiyorum. Ömrüm el verdikçe bu takımda olacağım. Benim gibi diğer arkadaşlarım da düşünüyor. Önümüzdeki sezon ne olursa olsun hepimiz buradayız.

Bucasporlu futbolcu niye gol attıktan sonra korner direğini tekmeler? Keşke bizden daha güçlü bir takım olsaydı da şampiyon olsaydı. 1 milyon kart taraftar kampanyasına katılmasını temenni ediyoruz.


EMRE BELÖZOĞLU: HER GÜN ÖLMEK İSTEMİYORUZ

 Fenerbahçe'deki takım ruhuna dikkat çeken Emre'nin gündeminde ise UEFA'nın Türklere karşı ön yargılı olduğunu belirterek Milan örneğini verdi:

"Alex özel işinden dolayı gelemedi. Dün 3-4 saatlik güzel bir toplantı yapıldı. Muhteşem bir toplantı vardı. Bu takımda olduğumdan doayı gurur duydum. Ne varsa yapmaya hazırız. Fenerbahçe'nin menfaati doğrultusunda hareket edeceğiz. Anamızın ak sütü gib helal olan şampiyonluktu. Her gün ölmek istemiyoruz bir gün ölmek istiyoruz. Kamuoyunu farklı şekilde yönlendiren bilgi kirliliği var.

TÜRK İSENİZ

UEFA'nın skandalı var. İngiltere'de oynadığım dönemde beni ırkçılıkla suçladılar. Yobo'ya karşı bir hareketimden dolayı. Türk iseniz suçsuz iseniz suçlu göstermeye çalışırlar. Güçlü değilseniz lobi olarak bu durumlarda ezilen siz olursunuz. UEFA bu kararı Juventus'a uygulayabilir miydi? Milan'a uygulayabildi mi? Bu karar bir skandaldır! Hayallere dayanan bir karardır. Biz Türk olduğumuz için alındı bu karar, bunu Galatasaraylılar, Beşiktaşlılar, Trabzonsporlular da bilsinler...Türk olduğumuz için rahatlıkla böyle bir karar aldı.