BIST 9.530
DOLAR 32,49
EURO 34,82
ALTIN 2.477,75
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan Libya'ya 'desteğe hazır'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Libya Ulusal Geçiş Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Mahmud Cibril'i kabul etti

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Libya Ulusal Geçiş Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Mahmud Cibril'i kabulü sırasında "Türkiye'nin her türlü desteğe hazır olduğunu, Libyalılar'ın kendi geleceklerini kendilerinin belirlemesinin önemine değindiği" belirtildi.

Kabulde, Başbakan Erdoğan'a Libya'daki son durumla ilgili bilgi verildi. Kabulde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye'nin her türlü desteğe hazır olduğunu belirterek, Libyalılar'ın kendi geleceklerini kendilerinin belirlemesinin önemine değindiği öğrenildi.

Erdoğan'ın kurumsallaşmanın önemine işaret ettiği, bu çerçevede yapılacak anayasal düzenlemelerin iyi hazırlanması gerektiğine değindiği kabulde  genel olarak da Türkiye'nin tecrübe paylaşımında bulunacağını belirttiği kaydedildi.

Kabulde Erdoğan'a, Sirte, Beni Velid ve Sebha dışında tüm ülkenin kontrolünü Ulusal Geçiş Konseyinin ele aldığı, kalan bu 3 şehrin de kan dökülmeden alınmak istendiğinin ifade edildiği belirtildi.

KADDAFİ VE AİLESİ KAYIP

Konuk heyetin kabulde Kaddafi ve çocuklarının yerlerini bilmediklerini ifade ettiğini vurgulandı. En önemli sorunun yurt dışındaki mali varlıklarının dondurulması olduğunu belirten heyetin bu kısıtlamanın kaldırılması için yardım istediği kaydedildi.

Konuk heyetin ülkenin yeniden yapılandırılması, ayrıca birlik ve beraberliğin sağlanması konusunda yardım edilmesini istediği, Türkiye'nin Libya'daki her kesimde kabul görmesi nedeniyle önemli rol oynayabileceğini ifade ettiği bildirildi.