BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Kaddafi'nin öldüğü sanılan kızı yaşıyor

1986'da ABD bombardımanında öldüğü düşünülen üvey kızı Hana'nın yaşadığına ilişkin yeni belgelere ulaşıldığına dair iddialar atılıyor

Abone ol

Irish Times gazetesi, "Hana Kaddafi'nin hayatta olduğunu ve Trablus'ta doktorluk yaptığını kanıtlar görünen yeni belgeler ele geçirdiklerini" bildirdi.

Haberde, Kaddafi ailesinin yaşadığı Bab-el Aziz'de, "Hana Kaddafi'nin tıp eğitimi aldığını ve Trablus'taki British Council'dan İngilizce dersleri aldığını gösteren belgeler ele geçirildiği, Libya'da bir üniversitenin tıp fakültesine ait sınav kağıdında Hana Muammer Kaddafi imzasının bulunduğu" belirtildi.

Trablus'ta bulunan Irish Times gazetesi dış politika muhabiri Mary Fitzgerald imzalı haberde, "Hana'nın diğer fotoğraflarıyla birlikte, Kaddafi'nin öz kızı Ayşe ile birlikte çektirdiği bir fotoğrafın bulunduğu" da ifade edildi.

Muammer Kaddafi, üvey kızının küçük yaşta Bab-el Aziz'e düzenlenen bombardımanda hayatını kaybettiğini öne sürse de bu iddianın gerçeği yansıtmadığına dair tartışmalar sıkça gündeme geliyordu.